Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Postat de medioto59 in Pui
18 Aug 2016 | 4195 vizualizari
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Mazarea a fost proaspata ,de.abia culeasa din gradina si a avut o aroma deosebita.
Eu am preparat o cantitate mai mare atat de carne cat si de sote deoarece am avut musafiri.

Ingrediente

  • 20 buc. pulpe de pui inferioare
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • Pentru sote
  • 1,250 g mazare curatata
  • 3 morcovi
  • o legatura marar
  • unt cat o nuca
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.
In acest timp ne ocupam de marinata.
Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un  praf de sare si amestecam.
Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.
Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.
Amestecam bine.
Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).

Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.
In tot acest timp ne putem ocupa de sote.
Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.
Dam la foc.
Cand atat  mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.
Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.
La final se adauga dupa gust sare si piper.
Se aromatizeaza cu marat taiat fin.

Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.
Daca  este nevoie putem adauga si putina apa.

Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.
Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.
Servim calde alaturi de soteul de mazare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la grill cu rosii si spanac

Postat de Irina

Piept de pui la grill cu rosii si spanac

Am asezat cele doua bucati de piept de pui pe hartie de copt, am presarat peste ele sare, seminte de fenicul, piper proaspat rasnit si rozmarin. Am acoperit cu o alta bucata de hartie de copt si...

Citeste continuarea

Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry

Postat de gurita_ta2005

Pui umplut cu fasole pastai si rosii cherry

Condimentam puiul pe ambele parti, il ungem cu putin ulei de masline si cu sos de soia. Puiul se umplute cu fasolea pastai scursa si condimentata cu vegeta si cateva rosii cherry. Restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2016, 12:31
bune bune
la 18.08.2016, 12:38
la 18.08.2016, 12:42
yamiii... foarte bune!
la 18.08.2016, 13:12
bune!
la 18.08.2016, 13:30

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking