Pulpe de pui, pe pat de legume

Postat de lia in Pui
9 Iun 2010 | 5532 vizualizari
Pulpe de pui, pe pat de legume

O explozie de legume, pline de vitamine.

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 300g fasole pastai
  • 1 telina
  • 300g varza proaspata
  • 100ml ulei de masline
  • 3 pulpe cu spate, de pui
  • 6 catei de usturoi, feliati
  • 6 crengute mici, de rozmarin
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Punem intr-o oala 1L de apa la fiert.

Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.

Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.

Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.

Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin  si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.

Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui pe pat de legume

Postat de aliliana

Pui pe pat de legume

Legumele se curata, se stapa, se portioneaza si se pun intr-un bol. Se adauga peste ele sare, piper, ulei de masline, jumatare de graunti de usturoi tocati. Pulpele se spala, se taie in doua,...

Citeste continuarea

Rulouri din pulpe de pui cu legume , branza topita si pepene galben pe pat de cartofi

Postat de delia64

Rulouri din pulpe  de pui cu legume , branza topita si pepene galben  pe pat de cartofi

Se curata ceapa si se taie pe lungime  , la fel si telina si pepenele . Se curata morcovul si se taie cubulete  la fel si branza topita . Se condimenteaza pulpele  cu sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2010, 21:47
Ce frumos ai aranjat Lia,arata super.Eu am dat a-II-a nota de cinci furci,a mai fost cineva pe aici dar nu a lasat comentariu
la 09.06.2010, 21:53
Uite ca nu a mai ajuns Ela prima.Noi suntem fete dragute si impartim cu toata lumea.Pun si 5 furculite
la 09.06.2010, 21:57
mena, laly
la 09.06.2010, 22:07
super prezentarea, felicitari arata bestial!!!
la 09.06.2010, 22:08
multumesc pusik

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking