Pulpe marinate la cuptor

Postat de anisoara in Pui
4 Iun 2010 | 42696 vizualizari
Pulpe marinate la cuptor

Este o reteta traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre. Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile s-au schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.

Ingrediente

  • 2 kg de pulpe de pasare
  • 200 grame de maioneza sau smantina
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare


Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.

A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se repartizeaza pe o tava  cu ulei si se ung din nou cu smantana ( este mai bine ca se rumenesc mai frumos). Se invelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.

Primele 10-15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, pe urma se scade temperatura cuptorului pina la 180C, si  se mai coace carnea cca  40 minute. Ultimele 10 minute se coace carnea fara hartie de pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa tava cu carne in cuptorul cu usa inchisa  10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de pui marinate in bere la cuptor cu legume

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de pui marinate in bere la cuptor cu legume

Pulpele se cresteaza, se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Le condimentam si le acoperim cu bere. Se acopera cu o farfurie si se dau la frigider pentru 2 ore. Intr-o tava de...

Citeste continuarea

Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

Postat de momo121

Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

      Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline.  Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 16:21
wow, cum pot arata!!!! si ce bine suna reteta si nu-i grea deloc. minunat!
la 04.06.2010, 17:01
arata de n+am cuvinte.... si gaby are mare dreptate....nu e grea deloc reteta....
la 04.06.2010, 17:07
super arata,Anisoara ca de obicei
la 04.06.2010, 17:40
Nota 10 pentru aspect! pacat ca am doar 5 furculite...
la 04.06.2010, 17:42
sant de acord cu julie pacat ca nu se pot pune mai multe furcu ,oricum felicitari arata grozav de bine

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking