Ingrediente
- pentru aluat:
- 220 gr faina
- 1 praf de sare
- 110 unt
- 1 ou
- 2 linguri apa rece
- pentru umplutura:
- 3 oua foarte mari sau 4 mai mici
- 200 gr smantana
- 100 gr branza de burduf
- 150 gr cascaval
- 1 lingura unt
- 1 legatura loboda(congelata am avut eu)
- sare si piper dupa gust
- optional pentru servit: smantana
Mod de preparare
Pentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3 pulsatii sa se amestece ingredientele, se adauga untul rece taiat cuburi si oul. Se porneste robotul si in cateva secunde veti avea un aluat nisipos. Prin "ochiul" robotului se adauga 2 linguri apa rece, iar dupa alte cateva secunde aluatul se leaga. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute sau mai mult, daca aveti timp.
Se intinde aluatul rece pe masa de lucru usor infainata, eu folosesc o planseta din silicon, pudrati aluatul cu faina si-l intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda. Rulati foaia pe sucitor si o puneti intr-o forma rotunda de tarte pe care ati tapetat-o in prealabil cu ulei si faina. Taiati surplusul de pe margini, adaugati fartie de copt peste blat, puneti bile speciale pentru copt sau fasole boabe si dati la copt aluatul la 180 grade pentru 15 minute.
Pentru umplutura: bateti ouale cu furculita ca pentru omleta. Adaugati smantana, branzeturile date pe razatoarea cu ochiuri mari, un praf de sare si piper sau dupa gust. Loboda o lasati sa se dezghete si o scurgeti intre palme de surplusul de apa acumulat. Se taie in bucati loboda si se caleste in putin unt pentru 5 minute, sau pana se inmoaie. Se lasa sa se racopreasca putin si se adauga la celelalte ingrediente.
Dupa ce aluatul a fost copt pentru 15 minute, se inlatura foaia de copt cu fasolea, se adauga compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la 160-170 grade pentru 30 minute. Se mai lasa in cuptorul fierbinte cu usa intredeschisa pentru inca 10-15 minute.
Se lasa apoi sa se raceasca, se portioneaza si se serveste cu o lingura de smantana deasupra.
Sa aveti pofta!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu branzeturi si loboda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|