Quiche cu dovlecei si feta

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
30 Sep 2015 | 3088 vizualizari
Quiche cu dovlecei si feta

O bunatate mare, va garantez! Un blat sfaramicios care se topeste in gura si-o umplutura intr-o combinatie extrem de gustoasa! Aveti libertatea sa mai adaugati ce va place voua in umplutura...cu quiche-ul te poti juca dupa inspiratie...

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 6 linguri lapte dulce
  • doua linguri amidon pentru infainat si intins foaia

Umplutura:

  • 300 gr feta
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat care se pune la rece pana preparam  umplutura.

Se spala dovleceii , unul se da pe razatoarea mare si unul se feliaza subtire. ( tot la razatoare)

Se curata si se toaca o ceapa si se amestecacu dovlecelul razuit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se incinge usor apoi se adauga dovlecelul si ceapa. Se tin pe foc mic pana se inmoaie bine, apoi se adauga oul batut cu smantana si se mai dau cateva clocote. Se trage vasul de pe foc si se adauga branza feta. Se amesteca bine se lasa la racit.

Se intinde foaia, eu am facut acest lucru pe hartia de copt presarata cu amidon pentru usurinta, spoi se unge tava cu unt si se pune aluatul.

Se pune umplutura si se adauga dovlecelul feliat deasupra.

Se coace tarta pana se rumeneste undeva in jur de 45 deminute.

Se poate taia calda fara probleme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecei si feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta cu salam

Postat de autodiag

Aperitiv tarta cu salam

Se decongeleaza aluatul de foitaj. Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Daca salamul este prea sarat, nu...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Postat de oanapl

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2015, 19:59
Super!
la 30.09.2015, 20:00
la 30.09.2015, 20:07
la 30.09.2015, 20:10
tot ce faci tu este...
la 30.09.2015, 20:14
bun bun

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking