Racitura combinata de pui si de porc

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
19 Apr 2015 | 8920 vizualizari
Racitura combinata de pui si de porc

N-am mancat racitura de vreo 14 ani....adica de cand sunt in Franta. Vazand retetele voastre mi s-a facut mare pofta. Asa ca de Paste m-am dus la "boucher-ul" francez si am cumparat 2 picioare de porc albe si frumoase :) Francezii sunt si ei mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - racitura ca a noastra .... Buna mi-a mai iesit si de loc grasa. ...

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui
  • 2 picioare de porc taiate in 4
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 3-4 catei de usturoi
  • dafin, sare, piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata ceapa si morcovii.
Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.
Deschidem capacul, scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.
Intre timp scoatem ceapa si morcovii.
Pastram morcovii, ii taiem in rondele.
Curatam usturoiul, il pisam si-l adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte clara.
Curatam carnea de pe oase si o portionam.
Incepem sa ornam formele.
Pe fundul fiecarei formei am pus rondele de morcov si frunze de patrunjel.
Adaugam un pic de zeama, punem un strat de carne adaugam zeama, iar apoi decoram cu morcov si patrunjel.

Acoperim bine cu zeama.
Pentru formele mai adanci ca forma de chec am pus 2 straturi de carne alternand cu legumele.
Dam la frigider cand sunt complet racite.
E bine de lasat toata noaptea, ale mele erau inchegate dupa 3-4 ore.
Cand servim le scoatem din forme.

Servim  cu paine sau mamaliguta calda , cu o salata sau cu castraveciori.
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura combinata de pui si de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulas la ceaun - 1000

Postat de mihaelar63

Gulas la ceaun - 1000

Spalati si curatati legumele !!! Am avut noroc : un sotior tinerel nu ne-a dat voie sa curatam nimic . A trebuit sa ascund din cartofi sa nu curete prea mult . Se toaca marunt ceapa...

Citeste continuarea

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Postat de merisor67

Perisoare si oua posate in piure de spanac

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2015, 10:03
la 19.04.2015, 10:31
la 19.04.2015, 10:35
Bună,bună!
la 19.04.2015, 10:57
Buna!
la 19.04.2015, 11:08
Va pup pe toti

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking