Racitura terina franceza / Jambon persille
Postat de ctlina in Porc 5 Apr 2018 | 4641 vizualizari
"Bunatati de Paste"
Jambon persillé sau Jambon de Paste est un preparat traditional burgund din Franta.
Este o terina de carne buna de porc (jambon si rasol) gatita in vin alb sec de Bourgogne :), taiata bucatele, amestecata cu patrunjel proaspat tocat marunt si legata intr-o gelatina asezonata cu usturoi, otet din vin si mustar de Dijon.
Pentru a obtine o gelatina buna de casa va trebuie un picior de porc.
Francezii sunt mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - picioare de porc in gelatina.
Va trebuie o carne putin grasa de buna calitate, jambon sau rasol de porc. Daca este bine sarata, o puneti in apa rece timp de o noapte si schimbati apa de cateva ori.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/racitura-terina-franceza-jambon-persille.html
Inapoi la reteta
|