Racituri (cotoroage in grai Banatean)

Postat de babi5 in Porc
22 Dec 2014 | 5771 vizualizari
Racituri (cotoroage in grai Banatean)

Am avut un ciolan proaspat si mi-a dat si nepoata 2 picioare de la purcelul ei si am pus de niste( cotoroage) Au iesit super bune.

Ingrediente

  • 1 ciolan proaspat porc
  • 2 picioare porc
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatina mai mare usturoi
  • boabe piper
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 3 plicuri gelatina alimentara ( 30 gr.)

Mod de preparare

Curatam bine picioarele si ciolanul.

Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si  spalatm.

Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe  si sarea si am lasat la foc mic sa fiarba.

Cind carnea a fiert aproape pe treisferturi adaugam zarzavatul , ardeiul si 3-4 catei usturoi( atentie daca  mai seaca din apa nu mai completam cu alta).

Cind carnea este foarte bine fiarta adaugam si restul de usturoi pisat, mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi strecuram prin sita deasa  si lasam sa se raceasca un picut aspicul.

Gelatina o punem in 300 ml apa rece pentru 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi pina la punctul de fierbere( atentie nu se fierbe isi pierde proprietatile) apoi amestecam cu  aspicul.

Dezosam ciolanul si picioarele si taiem bucati pe care le asezam in  castroane, taiem si bucatele de morcovi apoi  punem din aspic in fiecare castron si lasam la  rece .

Cind s-au inchegat bine se poate servi .Sa va fie de folos si reteta mea.

nota: timp de fierbere4-5 ore la foc mic

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (cotoroage in grai Banatean)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute. Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea. O...

Citeste continuarea

Fasole cu ciolan

Postat de oanapl

Fasole cu ciolan

Fasolea boabe uscată o pui la înmuiat în apă rece, pentru minim 8 ore (peste noapte).  Așezi ciolanul întreg, cu os cu tot, într-o oală încăpătoare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 16:23
Bune
la 22.12.2014, 16:26
Mmmmmm,ce bune!
la 22.12.2014, 16:27
cotoroage
la 22.12.2014, 16:27
hihihi!
la 22.12.2014, 16:33
Imi plac raciturile!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking