Racituri cu ciolan afumat

Postat de mihaelar63 in Porc
14 Apr 2019 | 8278 vizualizari
Racituri cu ciolan afumat

Am vazut eu pe la vecinii nostrii unguri retete cu racitura din ciolan afumat . Asa ceva m-a uimit si mi-a incitat curiozitatea culinara . Bineinteles ca  beneficiarul principal al raciturilor a fost foarte incantat :D Eu am avut emotii ca se va inchega racitura , asa ca am mai pus cativa sorici proaspeti de porc .

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat de casa -aproximativ 1.5kg
  • cativa sorici proaspeti de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija telina
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru

Mod de preparare

  1.  Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa .
  2. Se curata ceapa , morcovul si se spala .
  3. Caciulia de usturoi ramnr fara primul strat de foi si mustata . Splati impreuna cu tija de telina .
  4. Se pun la fiert in oala sub presiune ciolanul, legumele , usturoiul , piperul si foaia de dafin .
  5. Apa trebuie sa depaseasca cu foarte putin ingredientele din oala .
  6. Nu este nevoie de sare , ciolanul crud a fost tinut in saramura si apoi afumat .
  7. Eu am fiert  timp de 90 minute la foc mic .
  8. Se scoate capacul respectand regulile de protectie .
  9. Strecurati zeama cu ajutorul unei  site .
  10. Carnea  este bine fiarta incat cade de pe oase . Soricul de pe ea este moale si gelatinos .
  11. Am distribuit carnea si bucatile de morcov in patru boluri . Probabil ca aveam ,, marfa"' si de vreo sase daca nu se manca carnea calda [ a fost delicioasa :D ]
  12.  Zeama am last sa se raceasca pe balcon .
  13. Dupa racires-a format o pojghita de grasime pe care am adunat-o cu usurinta cu ajutorul unei spumiere .
  14. Se pune la fiert din nou zeama pana scade la jumatate .
  15. In acest moment fac proba inchegarii : pun pe o farfurioara o lingura de zeama si o scot afara pe pervaz daca este rece .
  16. In caz ca zeama nu se incheaga mai fierb si las sa scada putin .
  17. Se toarna zeama peste carne in boluri si se pune  sa se inchege  la loc rece .
  18. La servire folositi lamie ,hrean razuit in otet , piper , boia rosie dulce sau iute .

                                      Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racituri

Postat de AlexandraOrdean

Racituri

Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana...

Citeste continuarea

Racituri

Postat de reisnaor_2006

Racituri

Picioarele de porc se parlesc un pic, daca mai au fire de par. Se taie copita de la picior si se taie in doua pe lungime.Ciolanul afumat si piciorusele se pun la fiert intr-o oala de 15 l ,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2019, 23:02
bune bune
la 14.04.2019, 23:20
la 15.04.2019, 00:00
Minunate! Mi-ar plăcea și mie o porție-două...
la 15.04.2019, 00:07
Rodica , foarte bune au fost !!!! Au mers bine cu hrean in otet !!!!
la 15.04.2019, 00:39

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking