Raclette

Postat de danakarin in Conserve
10 Dec 2013 | 17952 vizualizari

Acest fel de fapt extrem de comod de a-ti intampina musafirii vine de la elvetieni. Aceeasi care au inventat si fondue. In ambele cazuri poti tranti pe masa o bucata de branza, pe care o topesti incet si ceea ce se topeste pui pe cartofi sau pe paine. Inca azi in Elvetia mai exista astfel de cuptoare de Raclette pentru o bucata mare intreaga de branza. Dar de fapt Raclette e un tip de branza care se preteaza a fi topita incet... Acualmente exista un fel de recheaux-uri pe care poti plasa mici lopatele, in lopatele pui cartofi si branza de care vrei, si insotesti de acrituri, salata, carne care se frige pe suprafata " aparatului" In proncipiu toata lumea lucreaza, mai putin gazda. Am vazut ca anul trecut si Crisulina a postat o seara de Raclette... Pe mine ma amuza, e ca un joc de societate...tot umpli lopatelele alea pana te saturi... Am omos sa fac o poza cu o astfel de lopatica. Voi reveni...

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 10.12.2013, 17:11
la 10.12.2013, 17:30
la 10.12.2013, 17:40
la 10.12.2013, 20:06
la 10.12.2013, 20:31
Vin cand vrei tu pe la tine )))
la 10.12.2013, 21:39
Ce idee faina
la 11.12.2013, 05:57
Chiar e buna ideea! Mai ales iarna! Va multumesc si va pup
la 11.12.2013, 12:56
interesanta reteta
la 11.12.2013, 18:26
wow ,Dana
la 15.12.2013, 13:04

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking