Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)

Postat de JustLoveCookin in Clasice
10 Noi 2010 | 11737 vizualizari

Reputatia gastronomiei bologneze dateaza din timpuri medievale, datorita familiilor de nobili la curtile carora lucrau cei mai faimosi bucatari din lume.Acest sos este fara umbra de dubiu unul dintre sosurile italiene cele mai cunoscute,tipic regiunii Emilia Romagna,reteta fiind a unei bunici bologneze.Ragù–ul este in general asociat cu spaghetti,ultimul tip de pasta peste care bolognezii ar pune acest sos.Insa oricum ar fi,facut cu carne de calitate este divin…

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 10.11.2010, 07:40
la 10.11.2010, 08:07
bine ai venit printre bucatarasi!
Cat despre mancarica.... Pacat ca dureaza foarte mult de preparat, dar merita sosul ala
la 10.11.2010, 09:26
super bun sosul asta
la 10.11.2010, 10:19
Foarte bun,iar pozele arata si ele tare bine.
la 10.11.2010, 12:17
la 10.11.2010, 13:12
Multumesc tutuor,sunteti atat de draguti si atenti...Ragù-ul e pe primul loc intre sosuri in inima mea...Nu se compara cu absolut nimic atata timp cat e facut cu carne de calitate...Asta e unicul secret... Bine v-am gasit !!!
la 10.11.2010, 14:23
ce fain eeeeee
la 10.11.2010, 22:14
Ce bunatate de sos
la 12.11.2010, 18:05
asa e...e preferatul meu...nu imi lipseste niciodata din congelator...
la 12.11.2010, 18:07
Si ma si salveaza cand nu am mult timp pentru gatit.il decongelez la microunde,cu programul special pt asta,pasta e gata in 5-11 minute depinde ce tip e, si ai pus o masa delicioasa in maximummmmm 11 minute. Ragù forever !
la 11.02.2011, 16:46
la 18.03.2013, 22:17
super bun!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking