Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor

Postat de momo121 in Porc
6 Mar 2016 | 3183 vizualizari
Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor

CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Ingrediente

  • 7 bucati de rasol porc (fara os si fara soric)
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • usturoi granule
  • 200ml vin rosu
  • putin ulei pentru uns tava

Mod de preparare

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca. jumatate de ora.
        Dupa ce au fiert le scoatem din apa si le asezam intr-o tava unsa cu ulei, apoi le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, boia dulce si usturoi granule, iar peste
punem si vinul, dupa care bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos carnea, dar intre timp o mai intoarcem, pentru a-si imprumuta gustul de vin.
       Se poate servi alaturi de o garnitura si o salata sau chiar un sos de hrean cu smanatana, oricum este foarte bun!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

Postat de merisor67

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

  Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta....

Citeste continuarea

Friptura brasoveana

Postat de MotanLaOale

Friptura brasoveana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare. Se pun in apa rece. Carnea se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incunge uleiul intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2016, 18:19
Tare bine arata ce ai facut!
la 06.03.2016, 18:20
Super buna!
la 06.03.2016, 18:27
Foarte buna
la 06.03.2016, 18:35
bun
la 06.03.2016, 18:44

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking