"Rasucite" cu malai

Postat de daniastefania in Piine
4 Mai 2015 | 9217 vizualizari
"Rasucite" cu malai

Pufoase in interior, crocante la exterior, aceste "rasucite" sunt delicioase alaturi de o cana cu lapte sau simple.

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g faina de malai
  • 250 ml lapte caldut
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru inceput dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut. Lasam sa faca basici. Intr-un vas punem faina, faina de malai, sarea, ouale si drojdia dizolvata in lapte.

Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit, intindem aluatul intr-un dreptunghi, cu grosimea de 1 cm, pe masa de lucru presarata cu faina de malai.

Ungem jumatate din dreptunghi, pe lungime, cu unt si il acoperim cu cealalta parte, neunsa.

Taiem aluatul in doua pe lungime. Apoi fiecare parte o taiem in fasii late de 5 cm. Fiecare fasie o crestam in mijloc, lasand capetele netaiate. Rasucim apoi de mai multe ori aluatul prin crestatura, in ambele parti. Asezam "rasucitele" in tava tapetata cu hartie de copt.

Le lasam sa mai creasca 20 de minute. Apoi le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos. Tare bune sunt si sper sa va placa si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Rasucite" cu malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de rocsi_1612

Focaccia cu masline si rozmarin

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana...

Citeste continuarea

Turte cu dovleac

Postat de sufletista

Turte cu dovleac

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 04.05.2015, 15:42
la 04.05.2015, 15:46
Cred ca au fost foarte gustoase
la 04.05.2015, 15:46
bune
la 04.05.2015, 15:53
Da Diaconta, sunt bune, ai tot manca! Multumesc dragelor!
la 04.05.2015, 19:15

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking