Ratatouille

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri de post
1 Iun 2010 | 7805 vizualizari

Cine n-a auzit de Ratatouille? Este o reteta pe baza de legume, originara din sudul Frantei. Sanatoasa, delicioasa, rapid si usor de preparat, este reteta perfecta daca va doriti o cina hranitoare si plina de vitamine. Ratatouille este de obicei servit ca garnitura, dar poate fi consumat si ca fel de sine statator, simplu, cu paine, dar si alaturi de paste sau orez. Exista cateva controverse cu privire la modul de preparare a retetei de Ratatouille traditional. Pentru a castiga timp, majoritatea gatesc pur si simplu toate legumele impreuna dar, de fapt, reteta traditionala se prepara altfel. Eu am sa prepar reteta traditionala si va garantez ca merita efortul.

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 01.06.2010, 09:39
Grozav ! Ce coloristica si cate gusturi ! . Ai pus vara-n farfurie
la 01.06.2010, 09:42
arata demential...si in vas roman daca am observat eu bine, mama mama ce bunanate
la 01.06.2010, 09:52
ce nebunie de culori ai in farfurie
la 01.06.2010, 10:05
@gaby - pai am pus vara in farfu, ca e oficial vara. e 1 iunie, deci... la multi ani tuturor copiilor .
@pusik - da, in vas roman l-am pregatit. ms pentru aprecieri
@ela - sa vezi ce nebunie de gusturi si arome
la 01.06.2010, 10:55
tavi, vad ca ti-ai facut unghiile cu lac
la 01.06.2010, 10:56
mancarea e excelenta! deja sotul imi zice ca vrea sa-i fac si lui asa, deci vin si cu furculitele de rigoare,
la 01.06.2010, 10:59
@ina esti totala )), noroc cu sotu' ca mai dai si tu niste furculite ))
la 01.06.2010, 11:14
ce colorata e...superb
la 01.06.2010, 11:23
imi place mult cum ti-a iesit! e .. de facut!dar sa stii ca eu pana sa vad filmul cu soricelul nu auzisem de asa ceva
la 01.06.2010, 11:25
@Ina - Si ce? Esti geloasa pe lacul meu de unghii ? Credeam ca am stabilit: am ajutor, are unghii si simt al umorului. Nu pot fotografia si da la rasnita de piper in acelasi timp, dar... o sa incerc, sa vedem ce iese .
la 01.06.2010, 11:37
@epurasha - , da! dar sa stii ca oarecum multi romani il gateau fara sa stie. plus cateva legume si modul de preparare care difera pe alocuri, este un soi de ghiveci calugaresc de-al nostru.
la 01.06.2010, 12:10
cam asa !
la 01.06.2010, 12:34
foarte bun, asa este este ceea ce noi numim ghiveci de legume! prin alte tari o fii avand alta denumire, pana sa vad filmul cu sobolanul acela(ca nu e soricel e sobolan toata ziua epurasa) nici eu nu auzisem de ratattouile il stiam de ghiveci de legume, oricum i-am zice e foarte gustos
la 01.06.2010, 12:41
@rivka - eeeee, la noi, ghiveciul de legume mai vine cu multe alte legume in plus fata de ratatouille (mazare, morcovi, fasole verde, eu pun si conopida, bineinteles cartofi); e oarecum altfel si modul de preparare, dar ai dreptate - bune ambele.
la 01.06.2010, 12:52
daaaa , mie personal imi place mai mult ghiveciul si musai! sa pui si conopida da ai dreptate! bune ambele si sanatoase!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking