Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc

Postat de simona72 in Paste
21 Ian 2015 | 5252 vizualizari
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc

Daca zilele trecute v-am adus reteta de paste colorate in casa, nu puteam sa las sa treaca sa nu fac si raviolii umpluti. Am ales o umplutura simpla de branza cu busioc, la care am adaugat un sos fin cu branza Roquefort (branza din lapte crud de oaie cu mucegai nobil)...

Ingrediente

  • pentru ravioli aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/paste-colorate-facute-in-casataitei-tagliatelle-si-ravioli-68013.html
  • pentru umplutura:
  • 100 gr branza tare (telemea de oaie sau vaca)
  • cateva frunze de busuioc proaspat si 2-3 linguri ulei de masline (eu folosesc o pasta facuta in casa, la robotul de bucatarie facuta din: busuioc proaspat, ulei de masline si sare de mare)
  • pentru sos:
  • 50 gr branza Roquefort
  • 100 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • 3-4 linguri apa rece
  • fulgi de chili rasniti

Mod de preparare

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:)))

Pentru umplutura: se da branza pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu pasta de busuioc, in cazul meu. Daca aveti frunzele proaspete, le tocati marunt, le adaugati la branza razaluita, adaugati si 2-3 linguri ulei de masline si amestecati. Nu necesita sa adaugati sare pentru ca branza este sarata...

Pentru asamblare ravioli: in discul de aluat de raviolii se pune o lingurita de umplutura. Va puneti la indemana un paharel cu apa, inmuiati degetul in apa si umeziti marginile discului de raviolii. Suprapuneti marginile una peste alta, puneti raviolii in forma speciala si strangeti pentru a se lipi marginile. Daca nu aveti o forma speciala, apasati marginile cu o furculita...

Pentru sos: intr-o craticioara cu fund dublu puneti laptele condensat si branza. Zdrobiti putin branza cu furculita si puneti vasul pe foc. Lasati sa dea in clocot si amestecati mereu pana se dizolva branza Roquefort. Separat, intr-un bol, diluati amidonul(putin, maxim jumatate de lingurita) in cateva linguri apa rece. Dupa ce laptele condensat a fiert impreuna cu branza (1 minut este suficient) adaugati amidonul alimentar diluat. Potriviti de sare si lasati pe foc pana sosul se ingroasa, 1-2 minute. 

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga raviolii umpluti si se lasa sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o spumiera, se aseaza pe o farfurie, peste raviolii se mai pun cateva firicele de branza razaluita, iar alaturi se serveste cu sosul de branza. Se rasnesc cativa fulgi de chili deasupra si se servesc imediat.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste carbonara

Postat de sufletista

Paste carbonara

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...

Citeste continuarea

Paste cu piept de pui şi sos de smântână

Postat de diaconta

Paste cu piept de pui şi sos de smântână

Din pieptul de pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill. Restul,inclusiv osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2015, 11:39
ce bune trebuie sa fie!vin la masa
la 21.01.2015, 11:42
si eu vin la masa. delicioase
la 21.01.2015, 11:43
Tu vino Gurita ca ceva gasesc io sa te servesc
la 21.01.2015, 11:43
Ce fain arata
la 21.01.2015, 11:44
Baaai nu va mai invitati ca nu am poate cate un ecler...si ala impartit la mai multi

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking