Ravioli - desert

Postat de lia in Paste
17 Feb 2012 | 4310 vizualizari
Ravioli - desert

Simpaticele patratele dulci, micute si finute sant tare gustoase ! Multumesc Bucataras ! pentru tavita din camara...

Ingrediente

  • 400g faina
  • 2 oua
  • 150ml apa
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:  
  • Dulceata de capsuni/lubenita
  • Deasupra:  
  • Sirop menta

Mod de preparare

Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul, rulam, apasat deasupra formei. Decupam si rasturnam patratelele pe masa de lucru.

Punem o oala cu apa la fiert si cand clocoteste punem patratelele la fiert, cam 15’, apoi le clatim sub jet de apa rece si le lasam putin la scurs in strecuratoare.

Servim imediat, cu dulceata si sirop de menta deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli - desert" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de cristeena20

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...

Citeste continuarea

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Postat de caroline

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Incepem prin a pune apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute ( sau in functie de tipul de paste folosit, fierbeti conform timpului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2012, 15:09
Vai ce deliciu...ce delicatesa ai preparat Lia...felicitari!
la 17.02.2012, 15:13
din astia sigur as papa si eu
la 17.02.2012, 15:19
vreau si eu
la 17.02.2012, 15:22
frumoase si delicioase -D>
la 17.02.2012, 15:26
RuxyRux te invit la masa

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking