Ingrediente
BLAT:
- 6 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g miez nuca
- 2 linguri cacao
CREMA:
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar
- 2 linguri apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 120 g ciocolata amaruie
- 200 g unt
- o esenta rom
Pentru ornat:
- o ciocolata alba sau neagra ( pe care o topim pur si simplu sau adaugam in ea unt cat o nuca si 50-100 ml frisca lichida)
Mod de preparare
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute.
Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaua. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.
Asezam blatul pe un platou dupa ce s-a racit (este foarte fraged si sfaramicios asa...si are gustul pricomigdalelor din comert!), punem crema peste , il ornam cu ciocolata si lasam la frigider. Este tare ~buuuuuun~!
Daca ti-a placut reteta noastra "Regina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|