Regina de ciocolata

Postat de LadyCrs in Prajituri
22 Sep 2012 | 10394 vizualizari
Regina de ciocolata

Ingrediente

BLAT:

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g miez nuca
  • 2 linguri cacao

CREMA:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • o esenta rom

Pentru ornat:

  • o ciocolata alba sau neagra ( pe care o topim pur si simplu sau adaugam in ea unt cat o nuca si 50-100 ml frisca lichida)

Mod de preparare

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata cu hartie de copt si nivelam. Se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 25 minute.

Pentru crema procedam astfel : punem la baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si cacaua. Lasam sa fiarba 15 minute dupa care adaugam ciocolata pe care am rupt-o in bucati si mai lasam 3 minute, amestecand continuu. Lasam crema la racit si intr-un vas mixam untul. Dupa ce s-a racit crema adaugam putin cate putin peste unt, mixand in continuare dupa care adaugam esenta de rom.

Asezam blatul pe un platou dupa ce s-a racit (este foarte fraged si sfaramicios asa...si are gustul pricomigdalelor din comert!), punem crema peste , il ornam cu ciocolata si lasam la frigider. Este tare ~buuuuuun~!

Daca ti-a placut reteta noastra "Regina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Regina Maria

Postat de mirela0911

Desert prajitura Regina Maria

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu...

Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura "Regina Maria"

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2012, 21:47
Regele vrea 2 portii
la 22.09.2012, 21:51
Regele fiind cine?
la 22.09.2012, 21:51
Deliciuuuuuu
la 22.09.2012, 21:52
la 22.09.2012, 21:52
Care rege, Medi? A venit George?
Si eu as vrea asa cu multa ciocolata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking