Ingrediente
- 400 g ciocolata de buna calitate, cu lapte - de preferat Callebaut + 1 lingura unt
- 150 ml lapte condensat indulcit (nu cel pentru cafea, cel dulce, din conserve, cremos)
- 150 g pasta de fistic din comert
- kataif uscat, cumparat - 200 g + o lingura de unt
Mod de preparare
Cum procedam?
Intr-o tigaie punem kataiful si-l rumenim usor in unt, amestecand continuu. Cam 10 minute. Lasam la racit.
Intr-un vas turnam laptele condensat, pasta de fistic si omogenizam.
Incepem sa punem, treptat, peste kataif.
Amestecam si ne oprim cand avem un amestec consistent, care nu trebuie nici sa curga dar nici sa fie tare. Daca nu este cazul, nu puneti tot amestecul cu fistic, deci depinde de consistenta obtinuta.
Pregatim fie o forma de silicon, fie o tava in care punem folie alimentara. Daca aveti o forma speciala pentru ciocolata, e si mai bine.
Punem ciocolata impreuna cu ultul pe baie de abur, pana cand se topeste si omogenizeaza amestecul.
Turnam jumatate in forma pregatita si nivelam bine, apoi dam pentru 10 minute la congelator.
Distribuim apoi umplutura cu kataif, presand usor si nivelam bine.
Turnam ciocolata ramasa (o punem din nou pe baie de abur sa se fluidizeze bine), nivelam si dam la rece pentru cateva ore.
Scoatem apoi din forma, portionam si servim :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta ciocolata Dubai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|