Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala

Postat de deyutzky in Dulciuri
23 Noi 2015 | 26469 vizualizari
Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala

Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala, la fel de delicioase ca si cele cu ou! M-am inspirat de pe lalena.ro. Faina, apa minerala, sare, zahar, bicarbonat - sunt cateva dintre ingredientele pentru aceasta reteta de clatite gustoase de post cu apa minerala.

Ingrediente

Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala

  • Pentru aprox. 10 bucati:
  • 200 g faina
  • 500 ml apa plata sau apa minerala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom sau orice arome va plac
  • 6 linguri de ulei
  • pentru umplut: gem, dulceata.
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Preparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala

Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.

Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.

Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.

Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.

Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.

La final le umplem cu gemul/dulceata preferata.

Pofta buna!

 

La fel de delicioasa si chiar mai simpla e si aceasta reteta de Clatite de post umplute cu dulceata de afine. Un alt desert delicios de post e si aceasta negresa de post cu nuci si gutui

Noi facem des in posturi Gogosi de post simple si pufoase!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu ciocolata si coaja de portocale

Din aceasta cantitate au iesit doi cozonaci impletiti si unul simplu, mai mic.  Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita apoi se presara 1 lgt de...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si rahat

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu nutella si rahat

Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2015, 19:14
Deyu ne-a adus clatinate, vin eu cu dulceata mea, ca pot, ca am..
la 23.11.2015, 19:15
la 23.11.2015, 19:16
cand am citit clatinate...m-am uitat repede la titlu...am crezut ca am scris eu gresit si razi de mine )))) Fiecare cu dulceata lui, nu ma bag! )
la 23.11.2015, 19:25
excelente
la 23.11.2015, 19:26
Bune (cred)

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking