Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez
Postat de Lia1 in Pui 2 Sep 2013 | 6632 vizualizari
Unii dintre voi cu siguranta cunoasteti aceasta reteta promovata in cadrul campaniei din iunie: “În cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti”-Transavia (Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I).
Alice Ciobanu a preparat-o la castelul Haller, castel care a fost in proprietatea acestei doamne in urma cu 65 de ani.
Contesa Ilona este descrisa ca fiind o femeie frumoasa, cu simt artistic, eleganta si rafinata, nu aveam decat sa sper ca si acest preparat va purta amprenta ei.
De la prima degustare, simturile mele pantagruelice plebee, in mod miraculos s-au simtit innobilate :) .
Nu stiu cat de romanca a fost aceasta contesa dar imi place sa cred ca reteta apratine bucatariei romanesti si vorba lui Cousteau: "suntem foarte bogati in asa-zisa noastra saracie".
Inapoi la reteta
|