Reteta Contesei Ilona – piept de pui cu sote de ghebe si orez

Postat de Lia1 in Pui
2 Sep 2013 | 6632 vizualizari

Unii dintre voi cu siguranta cunoasteti aceasta reteta promovata in cadrul campaniei din iunie: “În cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti”-Transavia (Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I). Alice Ciobanu a preparat-o la castelul Haller, castel care a fost in proprietatea acestei doamne in urma cu 65 de ani. Contesa Ilona este descrisa ca fiind o femeie frumoasa, cu simt artistic, eleganta si rafinata, nu aveam decat sa sper ca si acest preparat va purta amprenta ei. De la prima degustare, simturile mele pantagruelice plebee, in mod miraculos s-au simtit innobilate :) . Nu stiu cat de romanca a fost aceasta contesa dar imi place sa cred ca reteta apratine bucatariei romanesti si vorba lui Cousteau: "suntem foarte bogati in asa-zisa noastra saracie".

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 02.09.2013, 21:27
Acuma eu ce să zic, Ilona nu prea e nume românesc, dar hai treacă de la mine Se pare că am și eu ceva urme de contesă în vene, mereu prepar Zmeilor pui cu ciuperci și smântână, acum am văzut că nu am postat rețeta Oricum am să fur de aici câteva ceva! Partea cu berea neagră nu am probat-o
la 02.09.2013, 21:29
Danutaza si Corina

Corina, am avut timp de un rasfat. Dar asta nu e de bun augur.

Cris, jur ca eram cu gandul la ghebele tale cand preparam. Dar de unde ghebe proaspete aici la noi!? ... Pai asta comentam si eu in introducere, ca nu stiu cat de romanca o fi dar imi place sa cred ca reteta face parte din bucataria romaneasca
la 02.09.2013, 21:34
Așa, vezi că și eu mai citesc în diagonală vizavi de rețeta Claudiei
la 02.09.2013, 22:06
la 02.09.2013, 22:20
am lesinat sote-ul ala de ghebe m-a dat pe spate
la 02.09.2013, 22:21
la 02.09.2013, 22:36
LAura, Buni
la 02.09.2013, 22:54
la 03.09.2013, 01:15
Imi place
la 03.09.2013, 07:50
Un adevarat rasfat, Lia draga ! Esti o scumpa....orez ciorofleaca Zau ca n-am mai auzit !
la 03.09.2013, 08:09
... asa se zice in Oltenia la ceva pastos
la 03.09.2013, 18:28
la 05.09.2013, 09:42
Buna draga mea. Ma bucur ca v-a placut. Si ma bucura mult faptul ca ai mentionat ca reteta apartine campaniei celor de la Transavia. Asa e ok. Pt ca se gaseste si pe site-ul lor oficial, fiind reteta preparata si postata in cadrul unei campanii publicitare platite.
Te pup!
la 05.09.2013, 09:44
Arata senzational!
la 05.09.2013, 11:38
Buna Alice!

Multumesc pt. vizita! Eu reteta am descoperit-o initial intr-o revista online pt femei si ziceau ei ceva vag despre Transavia dar despre tine nimic. Abia dupa ce am dat pe google cautare ca sa aflu date despre contesa am dat de blogul tau si asa am aflat mai multe.

Eu reteta am facut-o dupa cea de pe blogul tau, n-am bagat de seama ca e si pe site-ul Transavia.

Multumesc pentru reteta tuturor celor implicati in acest proiect!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking