Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura

Postat de Ksenya in Muraturi
2 Noi 2023 | 1417 vizualizari
Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura

 Pentru cei care nu agreaza otetul, vin cu o varianta de a mura ardeii iuti, adica cu saramura si atat. Aceasta varianta este testata si pot sa va spun ca ardeii murati astfel sunt aromati, crocanti si buni.  Pentru Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura sunt necesare ingredientele: ardei iuti, apa, sare, marar, usturoi.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura 
  • 1 kg de ardei iuti fie ei si bulgaresti mai putin iuti sau ce gasiti pe piata
  • 1,5 l apa
  • 60 g sare
  • 6-7 catei de usturoi
  • O legatura marar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura 

Ardeii ii spalam in cateva ape, apoi ii intepam cu furculita de cateva ori , nu exagerati sa-I intepati mult.

Usturoiul il tocam felii, mararul il tocam grosier.

 Intr-un vas incapator adaugam ardeii, mararul si usturoiul, apoi si saramura.

Saramura se prepara usor.

Dizolvam sarea in apa. Atentie! Sarea trebuie sa fie neiodata. Saramura este gata. Acoperim cu o farfurie si plasam o greutate pentru a tine ardeii in saramura.

 

Lasam astfel ardeii la temperatura camerei, timp de cateva zile chiar daca nu sunt sufficient scufundati in saramura.

Vom observa ca lichidul, cu fiecare zi care trece, devine cat mai mult.

Dupa 5-6 zile scoatem ardeii, ii scuturam de marar si usturoi si ii asezam in borcane.

Incercam sa-i ticsimcat mai bine.

Saramura veche o aruncam si pregatim alta noua, doar sa tineti cont ca va fi nevoie de saramura mai putina. De data aceasta saramura o vom fierbe si o vom turna peste ardeii din borcane.

Legati borcanele cu celofan sau capace de plastic si dati la rece.

Ardeii conservati astfel o sa va placa sigur.

 Vezi si reteta de Salata de ardei iuti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ardei iuti la borcan, in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida murata

Postat de gicuta69

Conopida murata

Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare. Morcovul se curata se spala si se taie rondele. Hreanul se curata...

Citeste continuarea

Ardei iuti la otet

Postat de Dya

Ardei iuti la otet

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2023, 16:59
la 02.11.2023, 19:14
la 02.11.2023, 19:24
la 03.11.2023, 08:19
Îmi place cum arată...!
la 05.11.2023, 20:39

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking