Reteta de baza pentru aluat de foietaj

Postat de RuxyRux in Dulciuri
12 Noi 2013 | 118822 vizualizari

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :) Pentru Reteta de baza pentru aluat de foietaj ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, unt, apa si ulei.

Inapoi la reteta

Comentarii (63)

la 13.11.2013, 22:20
multumesc de reteta chiar nu stiam varianta asta si nu imi place sa cumpar de la magazin. Pana acum mi-l prepara bunica si mi-l trimitea congelat dar intamplarea a facut ca anul asta sa nu aiba grasime din ce sa il faca Asta vad ca e o varianta mai simpla
la 13.11.2013, 22:38
Simo...merita din plin
la 13.11.2013, 22:39
Bianca...extrem de simpla ...sper sa te descurci bine...e nevoie de un unt tare bun...85% grasime...si iese garantat plus faina destula la intins foile
la 17.11.2013, 21:51
Sigur am sa-l incerc,l-am salvat la favorite!
la 17.11.2013, 23:00
Multumesc
la 04.12.2013, 13:57
Ieri am testat reteta ta de aluat. Am facut cremsnit (nu cel postat azi) si a iesit perfect! Nu mai cumpar foi niciodata.
la 04.12.2013, 14:49
Ma bucur draga mea ca ti-a placut aluatul...nici eu nu mai cumpar...reteta e incredibila ...zi frumoasa!
la 14.12.2013, 14:42
Deosebit aluatul, l-am incercat ieri. Foarte usor de facut, rapid si economic!
la 22.12.2013, 10:57
Il salvez si la mine, si-l fac de Craciun. Am si eu o reteta de foietaj de casa, dar e ceva de munca la al meu. Sincer l-am preparat mai rar si cu timpul asta mereu in criza, dadeam fuga la magazin. Chiar voiam un foietaj de casa. Multumesc Ruxy.
la 02.01.2014, 22:07
As putea folosi untura in loc de unt? sau unt de cocos? multumesc, Raluca
la 02.01.2014, 22:37
Raluca, nu stiu sincer ca sa iti spun...poate cu untura da...cu untul de cocos nu te sfatuiesc ....eu ti-as sugera sa nu umbli nici la ingrediente si nici la cantitati pentru ca altfel eu nu pot sa iti garantez ca va iesi bine ...totusi cu untura cred ca merge ...aluatul este unul grozav de bun
la 03.01.2014, 15:06
Multumesc de raspuns. Intotdeauna incerc o reteta noua respectand 100% indicatiile. Dar am capatat untura si unt (ulei) de cocos si incerc sa le gasesc utilizare. Daca ai vreun sfat, astept cu placere. Raluca
la 12.02.2014, 10:34
Acest aluat il facea bunica mea cu..UNTURA, de fapt cu osanza(la noi in Bucovina asa se numeste grasimea foarte fina de pe burta, ca un prapure-o membrana plina de depuneri de grasime-care se taie bucatele, se trece de 2 ori prin masina de tocat carne, se topeste apoi intr-un ceaunel la temperatura moderata, ca sa nu se arda, se strecoara si se pastreaza in borcan de sticla mult timp in loc racoros, o camara. Dupa racire osanza solidificata are o culoare alb imaculat, consistenta foarte fina, alifioasa daca o freci intre degete. Bunica mea folosea aluatul pt. cornulete cu magiun si nuca , erau foarte fragede si nu aveau deloc gust de "porc".Insa , pentru un aluat frantuzesc fin mai bine folosesti un pachet de unt 80% grasime, daca nu esti sigura de calitatea unturii( la fundul borcanului nu trebuie sa existe DELOC depuneri maronii). Untura primita o poti folosi pentru prajitul gogosilor, ies foarte pufosi, nu imprumuta deloc gust si se mentin fragezi si a doua zi.Despre uleiul de cocos nu stiu ce sa-ti spun...pe la noi nu creste asa ceva!! Hi!hi!hi! Sper ca ti-am fost de ajutor!
la 02.05.2014, 19:17
la 02.05.2014, 21:25
Multumesc Tanyuta

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking