Reteta de bors de cartofi si sfecla, asa cum se face in Bucovina
Postat de RODIMUR in Ciorbe 7 Dec 2017 | 18889 vizualizari
Borșul de sfeclă se face mai ales în post, dar cui îi place, îl poate face oricând, iar atunci, nefiind constrâns de reguli și opreliști, îi poate adăuga 1-2 linguri de smântână, ceea ce îi va da un gust deosebit.
Folosită încă din antichitate ca medicament, sfecla roșie a ajuns să fie exportată cu caravanele, până în Imperiul Roman și în Grecia. Se zice că împăratul roman Tiberius, a stabilit ca triburile germanice să plătească tribut în lăzi de sfeclă roșie, în loc de pungi cu aur, știind care sunt beneficiile acesteia.
Sursă importantă de oligoelemente, vitamine, potasiu și acid folic, sfecla roșie are un conținut bogat în fier, previne bolile de sânge, energizează și mineralizează organismul, tratează leucemia, cancerul de colon, bolile de ficat, de inimă și infecțiile cronice...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 l de borș de sfeclă, dupa reteta de bors de cartofi si sfecla, asa cum se face in Bucovina
Inapoi la reteta
|