Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Postat de Bucataras in Aperitive / Garnituri
13 Sep 2024 | 482 vizualizari

Andra Mihail ne recomanda astazi o reteta delicioasa de Bouyourdi, cel mai savuros aperitiv grecesc. Straturi delicioase de branza feta, rosii si ardei, totul imbracat in ulei de masline si oregano pentru o savoare maxima. Pentru aceasta Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza feta, gouda sau cascaval, rosii, ardei, ulei de masline si oregano.  

Ingrediente

  • Ingrediente Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat:
  • 200 g brânză feta
  • 100 g brânză gouda (sau cașcaval)
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • fulgi de chilli
  • oregano
  • 50 ml ulei de măsline
  • lipii pentru servire

Mod de preparare

Cum se prepara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Taie roșiile și ardeiul în felii subțiri.  Pregătește o tavă termorezistentă și pune puțin ulei de măsline. Așază feliile de roșie și de ardei în strat egal, apoi presară fulgi de chilli și oregano după gust.  Adaugă brânza feta ruptă în bucățele și felii subțiri de brânză gouda sau cașcaval. Așază iar felii de ardei gras și de roșie și presară puțin oregano și îmbracă totul cu ulei de măsline. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15 minute sau până se gratineaza totul frumos. Se savurează alături de lipii grecești și cu multă poftă!

Încearcă și rețeta de Crema de ardei copti cu feta, o bunătate sau rețeta de Tocăniță de ardei copt cu carne de porc.

Îți recomandăm și rețeta de Supă cremoasa de roșii și ardei copți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Omleta cu vinete coapte

Postat de Dya

Omleta cu vinete coapte

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...

Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911

Aperitiv pogaci cu jumeri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2024, 02:13
la 15.09.2024, 15:53
la 16.09.2024, 14:16

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking