Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de budinca de paste la cuptor
- 200 g paste (alegeti pastele care va plac voua)
- 500 g branza dulce de vaci (eu folosesc Pilos pentru prajituri) +150 g branza framantata – daca nu vreti sa puneti branza framantata, puneti din start 650 g branza dulce de vaci
- 3 oua
- 3-4 linguri de zahar
- o lingurita esenta rom
- 1/3 lingurita sare
- pentru servit – smantana si zahar tos
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de budinca de paste la cuptorPune o oala cu 2 l de apa la fiert. Adauga putina sare. In momentul in care a dat in clocot, pune pastele si lasa-le la fiert conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un bol incapator bate usor ouale intregi, apoi adauga branza dulce de vaci, zaharul, sarea si branza framantata. Omogenizeaza si adauga si esenta.
Noua ne place acel gust dulce-sarat folosit pentru umplutura de branzoaice, dar voi, daca preferati, puteti face budinca fie dulce, fie sarata. E buna oricum!
Dupa ce pastele au fiert, strecoara-le si trece-le rapid sub un jet de apa rece, scurge-le bine si pune-le peste amestecul cu branza.
Unge un vas termorezistent cu unt si toarna compozitia.
Niveleaza si introdu vasul la cuptor, la 185 grade C (in cuptorul preincalzit din timp). Lasa pana cand budinca se rumeneste usor la suprafata.
In ultimele 5 minute (dureaza cam 35-40 minute maxim) poti porni ventilatia.
Portioneaza budinca de paste la cuptor si distribuie in farfurii cat timp preparatul e cald, apoi serveste cu smantana si zahar tos.
Oricum sunt tare bune si reci.
Vezi si reteta de Paste cu sunculita si oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de budinca de paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|