Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu, reteta de budinca de paste la cuptor poate constitui o cina delicioasa! Paste, oua, branza si smantana, sunt ingredientele de baza de care ai nevoie.
Ingrediente
Ingredientele pentru Reteta de budinca de paste la cuptor
200 g paste (alegeti pastele care va plac voua)
500 g branza dulce de vaci (eu folosesc Pilos pentru prajituri) +150 g branza framantata – daca nu vreti sa puneti branza framantata, puneti din start 650 g branza dulce de vaci
3 oua
3-4 linguri de zahar
o lingurita esenta rom
1/3 lingurita sare
pentru servit – smantana si zahar tos
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de budinca de paste la cuptorPune o oala cu 2 l de apa la fiert. Adauga putina sare. In momentul in care a dat in clocot, pune pastele si lasa-le la fiert conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un bol incapator bate usor ouale intregi, apoi adauga branza dulce de vaci, zaharul, sarea si branza framantata. Omogenizeaza si adauga si esenta.
Noua ne place acel gust dulce-sarat folosit pentru umplutura de branzoaice, dar voi, daca preferati, puteti face budinca fie dulce, fie sarata. E buna oricum!
Dupa ce pastele au fiert, strecoara-le si trece-le rapid sub un jet de apa rece, scurge-le bine si pune-le peste amestecul cu branza.
Unge un vas termorezistent cu unt si toarna compozitia.
Niveleaza si introdu vasul la cuptor, la 185 grade C (in cuptorul preincalzit din timp). Lasa pana cand budinca se rumeneste usor la suprafata.
In ultimele 5 minute (dureaza cam 35-40 minute maxim) poti porni ventilatia.
Portioneaza budinca de paste la cuptor si distribuie in farfurii cat timp preparatul e cald, apoi serveste cu smantana si zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de budinca de paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-. Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul...
Pentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...