Ingrediente
Ingrediente Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
- Carne de porc de preferinta afumata, (piept in cazul meu )
- 2 morcovi
- O bucata radacina telina
- O ceapa
- Un ardei rosu sau verde
- 4 cartofi
- 2 pumni de orez
- 250 gr smantana grasa
- 2 galbenusuri de ou
- Tarhon murat in otet
- Sare,otet
Mod de preparare
Preparare Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana
Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa si telina curatate si date pe razatoarea mare. Se calesc un pic apoi adaugam si ardeiul razuit. Calim un pic apoi dam tigaia deoparte. Cand carnea este pe jumatate fiarta punem legumele calite in ciorba si orezul,lasam sa fiarta 10 minute apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si tarhonul tocat. Potrivim de sare si cand au fiert cartofii punem otet dupa gust si luam oala deoparte de pe foc. Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusurile, luam apoi ciorba fierbinte cu polonicul si punem peste smantana amestecam apoi turnam smantana in oala cu ciorba amestecam. Ciorba este gata.
Tot din bucataria ardeleneasca v-am adus si aceasta Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi dar si aceasta Ciorba de miel reteta ardeleneasca
Uite asa se fac Haiosele in ardeal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|