Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de cornulete cu alune
- 140 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr unt sau margarina
- 50 gr alune macinate
- 30-40 gr zahar sau inducitor
- zahar/ indulcitor pudra pentru ornat
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de cornulete cu alune
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Suprafata de lucru si mainile se presara cu faina.
Din aluatul care se obtine, se formeaza role de grosimea unui creion, care se taie in bucati de 5cm lungime, carora li se da forma de cornulet.
Cornuletele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 15- 20 minute.
Se pudreaza sau se vor trece apoi cornuletele inca fierbinti prin zaharul pudra.
Vezi si reteta de Fursecuri cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|