Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat
- Aluat
- 750 g faina
- 30 g zahar
- 2 oua
- 250 g smantana 20 % grasime
- 250 g untura
- esenta vanilie
- 1 pliculet praf de copt
- Umplutura
- rahat colorat
- Zahar farin pentru pudrat
Mod de preparare
Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat
Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si praful de copt si am framantat un aluat nelipicios si elastic.
Am infasurat aluatul in folie alimentara si l-am bagat la frigider pentru 2 ore.
Am scos jumatate din aluat si am intins o foaie subtire, am decupat aluatul cu ajutorul unei farfurii si am cu o rola zimtata am taiat triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus cate o bucatica de rahat, am impaturit si am format cornuletul.
Am asezat in tava de la aragaz, cu distanta mica intre cornulete.
Am preincalzit cuptorul la 180 grade C si bagat tava la cuptor. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos, am scos tava din cuptor si am pudrat cu zahar cornuletele.
Vezi si reteta de Cornulete cu nuca si untura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cornulete cu rahat colorat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|