Reteta de costita la cuptor cu legume

Postat de abetina in Porc
6 Feb 2024 | 884 vizualizari
Reteta de costita la cuptor cu legume

Daca tot suntem in luna in care pregatim cu multa carne, m-am gandit sa ma dezlantui si sa pregatesc o reteta tot cu costita de porc,o reteta cu costita si legume, buna rau de sa te lingi pe degete:)) Pentru Reteta de costita la cuptor cu legume sunt necesare urmatoarele ingrediente: costita porc, ceapa, morcovi, condimente, bors.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de costita la cuptor cu legume
  • 1 bucata mare de costita de porc;
  • 3 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 1 bucata radadina de telina;
  • 1 radacina pastarnac;
  • 1 caciulie de usturoi;
  • 1 lingurita usturoi granulat;
  • 1lingurita rozmarin;
  • 1 lingurita oregano;
  • 1 lingurita piper macinat;
  • 1 lingura mare boia de ardei dulce;
  • 1 linguirta boia de ardei iute;
  • 300 ml.bors de putina;
  • 100 ml.ulei de masline.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume

Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica.

Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper macinat, oregano, rozmarin, sare si usturoi granulat.

Dupa circa 24 de ore se prepara termic costita.

'Se pune in tava de la aragaz cateva bucati mari de folie de aluminiu; peste folia de aluminiu se pune hartie de copt, peste hartie se pune putin ulei de masline, se pun costita, legumele taiate stick-uri, ceapa, usturoiul. Se toarna peste tot ulei de masline din belsug, se aduna hartia de copt peste carne, apoi folia de aluminiu, se pune peste folie o farfurie cu gura in jos sa tina acoperita bine folia si se da tava la cuptor pentru circa 2 ore la foc mare. Dupa doua ore se scoate tava, se dezveleste costita si se mai da la cuptor pentru circa 20 minute, dupa care se poate scoate tava si se serveste.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Vezi si reteta de Coaste la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de costita la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de RODIMUR

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de timea

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu. Punem doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2024, 17:35
la 07.02.2024, 20:47
Buna, buna!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking