Ingrediente
- Ingrediente Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata
- 8 mandarine( atat am avut) a rezultata 200 ml suc de mandarine
- 5 g gelatina + 30 ml apa rece
- 2 oua M
- 130 g ciocolata alba Callebaut
- 20 g zahar
- 200 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
- 2 bomboane Mozart
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata
Am pus gelatina la hidratat in apa rece, am stors mandarinele. Sucul de mandarine l-am pus intr-un castron de inox, am adaugat zaharul si cele doua oua, am omegenizat totul cu un tel. Am asezat castronul pe baie de abur, am adaugat si ciocolata, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe baia de abur castronul si am incorporat gelatina, amestecand bine, am lasat sa scada temperatura sub 30 grade.
Am pus smantana pentru frisca intr-un recipient mai inalt si am mixat-o pana am obtinut o frisca nu foarte tare, nu e necesar sa obtinem o frisca tare. Dupa ce temperatura a scazut, am incorporat frisca obtinuta si am ras doua bomboane Mozart, am omogenizat bine, dupa care am transferat compozitia in cele doua forme de silicon, forme pe care le-am bagat in lada frigorifica pt. cel putin 12 ore.
Cand compozitia a devenit '' beton '' de tare am scos desertul din forme si l-am servit asa inghetat, am pastrat si-o bucatica sa o mananc dezghetata. Nimic complicat, doar timpul de asteptare e mare.
Imi plac deserturile astea, ca mi se par usor de facut si poti sa combini ce-ti trece prin cap in functie de gusturi.
Poate iti va placea si reteta de Panna Cotta cu zmeura, Parfait Tiramisu sau delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|