Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

Postat de gaby_d in Dulciuri
14 Iun 2024 | 1257 vizualizari
Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa este reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana de 100 ori :)), ca noi ni-i culegem cu mana noastra (bine, nu eu, ca-s mai sclifosita, da’ omu’ meu e harnic si strange).

Ingrediente

Ingrediente Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

  • hribi (in cazul retetei de fata, fierti)
  • ceapa (eu ador ceapa rosie) 1-2 bucati
  • unt (nu-l omiteti si nu-l inclocuiti cu ulei ca ‘pa aia o sa ziceti ca nu v-am dat bine reteta…)
  • ulei/ulei de masline
  • sare
  • piper
  • smantana
  • usturoi – optional
  • 1-2 foi de dafin (depinde cat faci, daca-s multi merg 2 foi, daca nu doar una, nu e ok nici gust prea puternic
  • amidon alimentar

Mod de preparare

Preparare Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

Pentru inceput pui la foc mic ulei (3 linguri) + 50-80 g unt.  Untul da gust grozav mancarii dar nu merge pus fara ulei, ca se arde.

Pune ceapa tocata (eu pun 2, ajuta la ingrosarea sosului) si caleste pana se inmoaie.  Adauga hribii (ii tai cum iti place, cuburi, fasii, nu conteaza asa mult asta), foaia de dafin si caleste inca 4-5 minute amestecand.

Din acest moment incepi sa adaugi apa, dar nu multa, ca nu faci ciorba. Nu-i rau sa pui supa de pui daca ai…

Pui o cescuta (100-150 ml), lasi la fic mic, amesteci usor cand si cand, pui capac pe cratita dar nu acoperi complet.

Cand a scazut pui iar si tot asa, cat sa fie cuprins amestecul dar sa nu depaseasca, sa fie mereu sub nivelul marii mancarii :))

Ideea e ca in final sa fie ceapa bine inmuiata si sa gusti si din ciuperci sa vezi daca-s bine facute, iar sos sa ai in vas cam de un deget.

Nu pleci de langa vas ca oricum nu dureaza mai mult de 25-30 minute totul si oricum nu te grabesti nicaieri,nu? :)) Potrivesti gustul de sare si pui smantana (3-4 linguri smantana buna, cu 30% grasime) – nu pune smantana slaba ca strici treaba si-i pacat de hribi..

Acum vei vedea daca e cazul sau nu sa diluezi putin amidon in apa sa adaugi peste, sa se ingroasa usor. Eu uneori nu pun ca-i suficient de gros de la ceapa fiarta, dar depinde si de smantana.

Oricum NU PUNE faina, ca strici toata treaba; ia-ti in casa o punga mare de amidon alimentar (e 4-5 lei)

Sa nu mai aud ca se confunda amidonul cu praf de copt sau amoniac, ca mi se ridica paru-n varful capului!

Aia-s agenti de crestere cu gust pregnant destul de rau dar nu se simte daca-l adaugi in mancaruri pentru crescut, asta-i agent de ingrosare, finut, fara gust.

Daca-ti place, tot acum pui si putin usturoi pisat si amesteci usor.

Servesti NEAPARAT reteta de hribi cu smantana , cu mamaliga.

Exact aceeasi reteta o adaptez si cu piept de pui. Cand adaug hribii pun si un piept de pui taiat cubulete mici, si ala se face repede si mancarea capata gust,…tot de ala de incuiat usa :)))

Tot cu hribi poti face si o delicioasa Supa de hribi sau Tocanita de hribi cu ceapa si marar

Suna tare bine si reteta de Salata de hribi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Rulada cu crema de vanilie si fructe de padure

Postat de comanligia

Rulada cu crema de vanilie si fructe de padure

Blatul :se separa albusurile de galbenusuri,se freaca spuma galbenusul cu zaharul,sarea,cacaoa si uleiul.Albusul se bate spuma tare,apoi se adauga galbenusul si la final faina,se amesteca toate...

Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de timea

Cornuri cu gem

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2024, 23:30
la 14.06.2024, 23:50
Un preparat pe placul tuturor...
la 15.06.2024, 02:26
la 15.06.2024, 20:02
ce bunn
la 17.06.2024, 17:08
Ce deliciu! Îmi plouă în gură!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking