Reteta de melc cu dovleac

Postat de S_I_D in Prajituri
15 Noi 2023 | 2464 vizualizari
Reteta de melc cu dovleac

Tot timpul am iubit dovlecii de aceea toamna pregatesc deserturi ca sa imi aduca aminte de copilarie. Pentru Reteta de melc cu dovleac sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, oua, untura, dovleac si zahar.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de melc cu dovleac
  • 600 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 60 g unt
  • 150 g smântână
  • 1 ou
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g untura.
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 g dovleac piure
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de melc cu dovleac

Aluat: se pune în bolul mixerului făina, amidonul, praful de sare, praful de copt, apa, untul topit, oul, smântâna, se amestecă până se formează un aluat neted și nelipicios.
Se lasă 30 de minute dupa care se împarte in bucati potrivite și se da forma unor bile.
Se amestecă uleiul cu untura, se aplatizează bilele de aluat cu palma și se ung cu amestecul de grăsime.
Pe rând, se întinde bila de aluat pana se obține o foaie subțire.
Se așază dovleacul amestecat cu zahăr și se rulează pana se obține un sul și îi dam forma unui melc.
Se pun melcii cu dovleac in tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preâncalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de melc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura marmorata cu visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu coacaze rosii

Mai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia. Mixam foarte bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2023, 09:47
Delicios!
la 16.11.2023, 19:52
la 18.11.2023, 19:54
la 20.11.2023, 13:38
la 29.11.2023, 14:31

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking