Ingrediente
- Ingrediente Reteta de mousse de ciocolata
- 190 g de ciocolată neagră ( 55% ciocolată cu cacao ), ruptă în bucăți și rasă în plus
- 50 g unt , cubulețe
- 6 ouă
- căpșuni
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de mousse de ciocolata
1. Adăugăm bucățile de ciocolată într-un bol cu untul tăiat cubulețe și topim la microunde pentru 50 de secunde ( 1000 W ) sau 1 min ( 800 W ) și se amestecă bine .
2. Mai topim odată la o intensitate mai mare timp de încă 30 de secunde ( 1000 W ) sau ( 800 W ) ne uităm la ceas pentru ca vom scoate odată și amestecăm bine .
3. Se amestecă până se omogenizează apoi se lasă la răcit 30 de minute.
4. Într-un bol separat, batem gălbenușurile, apoi amestecăm cu ciocolata.
5. Într-un alt bol batem albușurile spumă până se formează o spumă moale. Nu le lăsați prea tari să nu vă fie greu de amestecat cu ciocolata.
6. Luați aproximativ o cincime din albușul de ou și amestecăm ușor cu amestecul de gălbenuș și ciocolată cu o lingură mare de metal.
7. Turnați mousse-ul în pahare sau boluri de servire, acoperiți și lăsați cel puțin 1-3 ore la frigider înainte de servire.
8. Înainte de servire decorăm cu bucăți de căpșuni și ciocolată rasă.
Poftă bună !
Vezi si reteta de Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|