Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Postat de oanapl in Prajituri
11 Mar 2024 | 887 vizualizari
Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Blatul este umed și e minunat. Pentru aceasta Reteta de negresa cu afine, mure si branza sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, ciocolata, cafea, kefir, cacao, branza, mure.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de negresa cu afine, mure si branza
  • pentru blat (30x17 cm):
  • 200 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 160 g cafea fierbinte
  • 300 g chefir
  • 260 g ulei
  • 6 ouă mari
  • 400 g făină
  • 380 g zahăr
  • 120 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr măcinat
  • 4 linguri făină
  • Esență de vanilie
  • 100 g afine (congelate)
  • 50 g mure (congelate)
  • 2 linguri făină (pentru fructe)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și chefirul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată la temperatura camerei și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.Se tapetează cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția păstrând 1/3.

Pentru cremă, se mixează brânza cu ouăle, zahărul și esența de vanilie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Separat, se pun fructele congelate într-un castron și se adaugă cele 2 linguri de făină peste ele și se amestecă, până când făina se distribuie peste fructe.

Se adaugă fructele peste crema de brânză și se amestecă ușor.
Se pune crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi  se adaugă restul de aluat deasupra și se marmorează compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit se servește.

Vezi si reteta de Negresa cu gem de gutui si branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresa cu afine, mure si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la...

Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie

Postat de Corina33

Cheesecake cu lamaie

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2024, 20:25
Nu-s inebunita dupa negrese, dar combinatia asta suna tentant. De fapt eu nu-s inebunita sa mananc prajituri, doar sa le fac
la 11.03.2024, 20:30
la 11.03.2024, 22:05
Am doua observatii majore !!!! Contine zahar si ... nu este pe masa mea !!! )))
la 12.03.2024, 11:08
la 12.03.2024, 14:09
👍👍👍🤩😍Imi place!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking