Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

Postat de Zamfira in Prajituri
24 Oct 2015 | 22785 vizualizari
Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa: blat umed de cacao, acoperit cu un strat generos de bezea dulce si aerata. Coace pana devine aurie. Simplu, cald si delicios, cu ingrediente accesibile.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

Blat

  • 5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • 125 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g făină
  • 5o g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilina
  • 1 praf de sare

Bezea

  • 5 albuşuri
  • 200 g zahăr tos
  • un praf de sare

Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.

Mod de preparare

Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

Blat

Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.

Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.

Bezea

Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.

Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.

Bezeaua trebuie să devină aurie.

Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.

După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.

Avem aici si o delicioasa Reteta de negresa pufoasa dar si Desert negresa cu nuca si ciocolata

Care va place mai mult?

Recomandam si Negresa cu nuci si cirese

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Criss

Desert prajitura Tosca

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...

Citeste continuarea

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Postat de Corina33

Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro

Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2015, 18:32
Imi place mult-mult
la 24.10.2015, 18:33
Ce bine arata!
la 24.10.2015, 18:43
buna buna
la 24.10.2015, 18:43
Ina, Andra, multumesc!!!!
la 24.10.2015, 18:45
Motan

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking