Reteta de panini - chifle pufoase

Postat de gaby_d in Piine
28 Apr 2024 | 562 vizualizari
Reteta de panini - chifle pufoase

 Mic dejun, burger sau pachetel - perfecte pentru orice! Reteta de panini - chifle pufoase, pe care trebuie sa incerci macar o data si n-o sa mai vrei apoi alta reteta!  Pentru Reteta de panini - chifle pufoase ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, unt, lapte.

Ingrediente

Reteta de panini - chifle pufoase

  • Ingrediente 
  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 40 g unt
  • 300 ml lapte
  • o lingurita sare/10 g
  • o lingura miere
  • 30-40 g zahar
  • unt pentru uns chiflele

Mod de preparare

Preparare Reteta de panini - chifle pufoase

Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si zaharul  intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.
Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.
Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.
Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.
Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.
Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.
Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.
Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.
Fierbinti, le ungi cu unt.
Le servesti apoi dupa bunul plac.

Bune, frumoase și chiar economice sunt si aceste Chifle cu susan

Imediat voi face alta portie de Chifle impletitepentru că din prima tranșă, patru au fost oferite, primele două chiar fierbinți, abia scoase din cuptor - Zice Rodica 

Chifle cu branza si cartofi ati incercat vreodata?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de panini - chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Placinte Pachetel

Postat de auragiuverdea1990

Placinte Pachetel

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2024, 20:46
Ce bune sunt!
la 29.04.2024, 02:51
la 29.04.2024, 11:31
la 29.04.2024, 14:12
👍👍👍👍😍
la 29.04.2024, 19:03
Ce pufosenii minunate!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking