Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Postat de deyutzky in Porc
3 Iun 2017 | 19236 vizualizari
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau cina, care va incanta intreaga familie.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
  • Pentru aprox. 30 perisoare:
  • cca. 500 g carne tocata porc
  • 1 pumn de orez
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 conserva de rosii in suc propriu
  • 2-3 linguri suc de rosii cu ardei iuti (optional)
  • 1 ceapa
  • cateva linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert. 

Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele.

Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc si adaugam perisoarele cu grija. Dam oala inapoi pe foc (aveti grija ca flacara sa fie foarte mica) si lasam la fiert. Perisoarele sunt fierte, atunci cand incep sa se ridice la suprafata. 

Cat timp fierb perisoarele, pregatim sosul. 

Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa, 2 catei de usturoi (tocate marunt) si 2-3 linguri de apa.

Adaugam sucul de rosii din conserva, rosiile din conserva pe care le taiem cuburi, sucul de rosii cu ardei iuti (daca aveti) si ceasca de apa in care fierb perisoarele. 

Amestecam, apoi adaugam perisoarele fierte. Perisoarele le scoatem din oala cu ajutorul unei palete. 

Le lasam sa fiarba (la foc mic) impreuna cu sosul, timp de cateva minute.

Adaugam acum si catelul de usturoi ramas (pisat bine), potrivim gustul cu sare si piper si mai lasam pe foc 2-3 minute.

La final, inchidem focul, adaugam patrunjelul tocat si acoperim cu un capac. 

Incearca si reteta de Perisoare de pui in sos alb de branzeturi sau varianta de Ciorba de perisoare.

Iti recomandam si reteta de Chiftelute marinate, foarte gustoase.

Va doresc Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Postat de rocsi_1612

Friptura din pulpa de porc la cuptor

Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate,...

Citeste continuarea

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Postat de gicuta69

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Spalam coastele si le punem intr-o oala la fiert. La  jumatatea prepararii dam oala deoparte. Curatam ceapa si cartofii , ii spalam  si taiem.  Punem ceapa si cartofii intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2017, 15:26
Delicios
la 03.06.2017, 15:27
Multumesc, Adele!
la 03.06.2017, 15:50
la 03.06.2017, 17:00
Uuuu, ce chiftelute delicioase!
la 03.06.2017, 17:13
Motan

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking