Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
- 500 gr cartofi
- 500 gr piept de pui dezosat
- 100 gr cascaval
- 50 gr unt
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 legatura frunze de patrunjel
- dupa gust sare
- dupa gust piper macinat
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete.
Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare.
Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca continuu pana cand se topeste tot cascavalul.
Intr-o tava se aseaza cartofii si pieptul de pui, se toarna sosul si se amesteca.
Se da la cuptor la 200°C, circa 20 minute. Cine doreste, poate adauga frunze de patrunjel deasupra.
Vezi si reteta de Cartofi Dauphinoise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|