Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Postat de oanapl in Pui
28 Ian 2024 | 1711 vizualizari
Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Concurs "Cele mai bune rețete cu carne" Recent am citit că este indicat ca săptămânal să mâncăm 30 de tipuri diferite de fructe și legume și mi-am propus să încerc, pe cât posibil, să ne conformăm. Fetelor mele nu prea le plac legumele gătite, ci le preferă crude, astfel încât eu pun spanacul și ardeiul gras la final și le las doar 2-3 minute să fiarbă. A ieșit un preparat delicios, care a fost pe placul întregii familii. Vă invit să-l încercați și voi. Pentru Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana am folosit urmatoarele ingrediente: spanac, pui, ceapa verde, ciuperci, smantana, parmezan.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana
  • 850 g piept de pui
  • 50 g unt cu aromă de usturoi
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • 3 fir de ceapă verde
  • un borcan ciuperci
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 300 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime)
  • 30 g parmezan

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui cubulețele  și se rumenește pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute).Se asezonează cu sare și boia de ardei dulce. Se adaugă o căniță de apă caldă și se lasă să fiebă carnea, la foc potrivit, cu oala acoperită cu capac.

Se adaugă ciupercile și ceapa tăiată felii și se mai lasă căteva minute, până când scade toată apa. Se adaugă smântâna, spanacul tăiat fâșii și ardeiul gras tăiat felii și se lasă să clocotească 2-3 minute.

Se presară parmezanul și se amestecă să se topească și apoi se oprește focul. Se poate servi cu mămăligă.

Vezi si reteta de Piept de pui cu spanac in sos de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi cu pui

Postat de Irina

Musaca de cartofi cu pui

Intai am pus cartofii la fiert, in coaja.  Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie. Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe...

Citeste continuarea

Pui cu sos garam masala

Postat de xana

Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2024, 10:40
la 29.01.2024, 10:58
la 29.01.2024, 13:06
la 29.01.2024, 13:21
Arata bine .Da,asa se zice, ca pe zi ar trebui sa mancam diversificat sa ajungem la 20 de feluri.
la 29.01.2024, 21:34
Cam greu la noi, dar nu imposibil. Asa si ai mei, crude mananca de toate, in mancare mai greu ) yahoo06.gif

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking