Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de placinta cu ton:
- 500 g făină
- 260-280 ml apă călduță
- 25 g drojdie (proaspătă)
- 1 linguriță zahăr
- 6 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- 600 g ton în ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei/gogoșar roșu
- 5-6 linguri ulei
- sare, piper, după gust
- zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu ton
Mai întâi am pregătit aluatul: în castronul cu făină am făcut o gropiță unde am pus drojdia sfărâmată, presărată cu zahăr, după care am turnat ușor apa călduță, amestecând cu o lingură, să încorporez și puțin din făină; am lăsat să dospească un pic drojdia după care am amestecat și restul de făină din castron. Am început să frământ aluatul, adăugând și sarea, mai apoi uleiul, până nu mi s-a mai ținut de degete coca rezultată. Am lăsat la dospit cca o oră.
Am spălat și curățat legumele, le-am tocat cubulețe nu prea mici și le-am înăbușit în cele 5-6 linguri de ulei, într-o tigaie acoperită cu un capac, cam 10 minute. Am lăsat la răcorit.
Am scurs tonul din conservă (am păstrat uleiul), l-am zdrobit cu furculița și l-am amestecat cu legumele răcite; am adăugat sare, piper, zeamă de lămâie.
Din aluatul crescut am întins trei foi, nu prea subțiri, peste care am pus compoziția cu ton împărțită în trei; am rulat cu grijă și am transferat rulourile într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Am mai lăsat un pic la crescut.
Am copt rulourile în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 25 de minute; am scos tava din cuptor, am uns plăcintele cu ulei din conserve și le-am mai copt încă 15 minute.
Vezi si reteta de Placinta cu peste, legume si piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|