Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Postat de oanapl in Prajituri
19 Noi 2023 | 2089 vizualizari
Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

 "Culori de toamnă în bucate." Eu ador prăjiturile cu mere. De această dată am pregătit o plăcintă delicioasă cu mere și gutui și vă invit să o încercați și voi. Rețeta de aluat am luat-o de la Andreeachinesefood si e tare bun și versatil. Cu siguranță îl voi folosi și la alte plăcinte. Vă sfătuiesc să puneți mai multe mere / gutui, că tare bună era plăcinta dacă era și mai bine umplută. Pentru Reteta de placinta invartita cu mere si gutui sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, oua, mere, gutui, zahar.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta de placinta invartita cu mere si gutuipentru aluat:
  • 300g făină
  • 100 g unt
  • 120 g smântână 20% grăsime
  • 1 ou și 1 gălbenuș
  • 1 lingura otet
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g mere rase
  • 1 gutuie (200g după ce a fost dată pe răzătoare)
  • 40 g zahăr pudră vanilat
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de placinta invartita cu mere si gutui

Se pregătește aluatul pentru plăcintă: într-un castron se mixează untul moale la temperatura camerei împreuna cu smântâna, oul, gălbenușul și oțetul până când se obține o cremă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se frământă un aluat neted care se învelește într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Între timp se pregătește umplutura: într-o cratiță / tigaie antiaderentă se rad merele și gutuia (pe răzătoarea cu ochiuri mari), se adaugă zahărul și scorțișoara și se amestecă. Vă sfătuiesc să puneți mai multe mere / gutui) că tare bună era cu plăcinta dacă era și mai bine umplută. Se pune cratița pe foc și se lasă să se călească până când scade sucul lăsat de fructe. Se ia cratița de pe foc și se lasă compoziția să se răcească complet.

Se încinge cuptorul la 190 grade Celsius.
Se scoate aluatul din frigider și se taie în 2 părți, apoi se întinde prima foaie pe masa de lucru bine înfăinată (sau pe o bucată de hârtie de copt). Se întinde aluatul cât putem de mult, să fie cât mai subțire și să nu se rupă. Aluatul va fi foarte mătăsos și foarte elastic, deci se va întinde ușor fără probleme. 

Se întinde in strat subtire piureul de mere cu gutui, pe toată suprafața aluatului.

Se începe de la un capăt al foii de aluat și se rulează de 4 ori până când se obține un sul subțire. După ce se rulează aluatul a 4 a oară, se taie aluatul pe lângă sulul format. Se apucă de un capăt al sulului de aluat și se rulează către interior precum un melc, dându-i o formă de spirală. Se pune spirala în mijlocul unei tăvi cu diametrul de 22-23 cm, pe hârtie de copt. 

Se întinde aluatul rămas și se umple apoi se rulează și se pune sulul nou format direct în tavă în continuarea spiralei din tavă, în cerc. 
Se dă plăcinta la cuptorul încins pentru aproximativ 35-40 de minute până când plăcinta se rumește frumos. Se lasă să se răcească complet la temperatura camerei.
Se pudrează cu zahăr pudră și se taie felii generoase.

Vezi si reteta de Rulada cu gutui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta invartita cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Postat de andaoana

Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe

Cum se prepara reteta Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie...

Citeste continuarea

Desert portughez- Pasteis de nata

Postat de Oana

Desert portughez- Pasteis de nata

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2023, 20:56
minunata
la 19.11.2023, 23:49
Eu doresc doar coada de la invartita
la 20.11.2023, 10:04
la 20.11.2023, 12:52
la 20.11.2023, 13:40

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking