Reteta de prajitura cu jeleu de caise
Postat de Constelatialeu in Prajituri 12 Ian 2023 | 3449 vizualizari
Pentru Reteta de prajitura cu jeleu de caise am pregatit cremele si jeleul cu 24 de ore inainte sa fac foile. Nu este o reteta complicata, doar ca necesita timp. Am gasit pe youtube la ''Retetele Mihaelei'' niste retete de crema cu ciocolata, e un tabel simplu, nu ai de facut decat sa multiplici cantitatile la ingrediente, 3 la numar, singura parte e aia cu asteptatul, adica trebuiesc facute cu cel putin 24 de ore inainte de a le folosi.
Ingredientele pentru aceasta reteta de prajitura cu jeleu de caise sunt: oua, faina, unt, lapte, ciocolata.
Gramaje pentru ganache
Ciocolata amara 50% cacao
100g ciocolata+ 50 g smantana frisca 35-36% grasime + 25 g unt 82% grasime
Ciocolata cu lapte 100g + 40 g smantana frisca 35-36% grasime + 20 g unt cu 82% grasime
Ciocolata alba 100 g + 30 g smantana pt frisca 35-36 % grasime + 15 g unt cu 82% grasime. Pentru mai multe detalii puteti sa cautati pe youtube si va lamureste Mihaela. Eu am folosit ciocolata amara si ciocolata alba, ce a fost diferit la mine a fost faptul ca ciocolata mea a avut 54 % cacao fata de 50 % cat era in reteta si smantana pentru frisca a avut 32% grasime. Sincer nu stiu exact care a fost diferenta pentru ca nu am testat si cu ciocolata de 50% cacao si smantana cu 35%, deci nu stiu sa spun care este diferenta.
Vezi si reteta de Prajitura cu gem de caise si bezea de nuci
Inapoi la reteta
|