Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu jeleu de caise
Mai intai am pregatit cremele si jeleu, ca sa aiba timp de odihna, la creme si timp sa se intareasca, la jeleu.
Crema ciocolata amara : Intr-un castron de inox am pus ciocolata amara si smantana pentru frisca am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit solubila, am stins focul si am adaugat si cubuletele de unt, am incorporat bine tot untul. Am luat castronul de pe baia de abur , am acoperit cu folie alimentara direct peste crema si am lasat la temperatura camerei 24 de ore, apoi am mixat 2-3 min pana am obtinut o crema spumoasa.
Crema de ciocolata alba: Intr-un castron de inox am pus ciocolata alba si smantana pentru frisca am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit solubila, am stins focul si am adaugat si cubuletele de unt, am incorporat bine tot untul. Am luat castronul de pe baia de abur , am acoperit cu folie alimentara direct peste crema si am lasat la temperatura camerei 24 de ore, apoi am mixat 2-3 min pana am obtinut o crema spumoasa.
Jeleu de caise : Am scos de la congelator piureul de caise ( caise mixate apoi puse la fiert cu zahar, eu n-am pus mult zahar in piure, am vrut sa fie mai acrisor, dupa ce a dat in 2-3 clocote, l-am racit si depozitat in caserole la congelator) l-am pus intr-o cratita de inox si am pus sa se incalzeasca la foc mic. Am pus gelatina sa se hidrateze in apa rece. CAnd piureul a inceput sa se incalzeasca, am luat cateva linguri si le-am amestecat cu amidonul, apoi am incorporat in tot piureul, am lasat sa inceapa sa clocoteasca cateva min, amestecand continuu. Am stins focul si am incorporat si gelatina hidratata.Am lasat cca 15 min sa se mai raceasca. Am tapetat cu folie alimentara o tava cu dimensiunile de 25/35 cm ( tava in care am copt si foile ulterior), am turnat jeleul in tava , am pus tava in camara pana a doua zi.
Foi albe de albus : Intr-un bol am pus albusurile cu praful de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat untul topit si laptele, la final am pus faina cernuta si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava in care am facut jeleul, am turnat blatul si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15 min, fiind o foaie subtire durata de coacere nu este mare, in functie de cuptorul fiecaruia. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru a doua foaie.
Foi din albus cu cacao : Intr-un bol am pus albusurile cu praful de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat untul topit si laptele, la final am pus faina si cacao cernute si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava in care am facut jeleul, am turnat blatul si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15 min, fiind o foaie subtire durata de coacere nu este mare, in functie de cuptorul fiecaruia. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru a doua foaie.
Asamblare : Inainte de a ma apuca de asamblare am mixat bine cele doua creme . IAr jeleul l-am asezat peste o foaie cu cacao
Am dezlipit hartia de copt de pe foi. In tava in care am copt foile ama sezat o hartie de copt si am pus prima foaie cu cacao, am intins crema alba si deasupra am asezat foaia cu cacao si jeleu deasupra. Peste jeleu am pus o foaie alba, am apasat putin sa se faca aderenta, peste foaia alba am intins crema de ciocolata amara si am asezat a doua foaie alba. Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, am taiat marginile prajiturii apoi am sectionat prajitura in 18 buc mai mari, atat aveam eu nevoie, se poate portiona si in bucati mai mici. La final am pudrat cu cacao prajiturile obtinute.