Reteta de prajitura cu jeleu de caise

Postat de Constelatialeu in Prajituri
12 Ian 2023 | 3089 vizualizari
Reteta de prajitura cu jeleu de caise

Pentru Reteta de prajitura cu jeleu de caise am pregatit cremele si jeleul cu 24 de ore inainte sa fac foile. Nu este o reteta complicata, doar ca necesita timp. Am gasit pe youtube la ''Retetele Mihaelei'' niste retete de crema cu ciocolata, e un tabel simplu, nu ai de facut decat sa multiplici cantitatile la ingrediente, 3 la numar, singura parte e aia cu asteptatul, adica trebuiesc facute cu cel putin 24 de ore inainte de a le folosi. Ingredientele pentru aceasta reteta de prajitura cu jeleu de caise sunt: oua, faina, unt, lapte, ciocolata. Gramaje pentru ganache Ciocolata amara 50% cacao 100g ciocolata+ 50 g smantana frisca 35-36% grasime + 25 g unt 82% grasime Ciocolata cu lapte 100g + 40 g smantana frisca 35-36% grasime + 20 g unt cu 82% grasime Ciocolata alba 100 g + 30 g smantana pt frisca  35-36 % grasime + 15 g unt cu 82% grasime. Pentru mai multe detalii puteti sa cautati pe youtube si va lamureste Mihaela. Eu am folosit ciocolata amara si ciocolata alba, ce a fost diferit la mine  a fost faptul ca ciocolata mea a avut 54 % cacao fata de 50 % cat era in reteta si smantana pentru frisca a avut 32% grasime. Sincer nu stiu exact care a fost diferenta pentru ca nu am testat si cu ciocolata de 50% cacao si smantana cu 35%, deci nu stiu sa spun care este diferenta. Vezi si reteta de Prajitura cu gem de caise si bezea de nuci

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de prajitura cu jeleu de caise:
  • Foi albe din albus ( cantitati pentru o foaie , am facut 2 foi si am dublat cantitatile)
  • 145 g albus
  • un praf sare
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 linguri unt 82% grasime, topit
  • 2 linguri lapte 3,5% grasime
  • Foi albus si cacao ( cantitate pt o foaie, am dublat pentru 2 foi )
  • 145 g albus
  • un praf sare
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 100 zahar
  • 2 linguri unt 82%, topit
  • 2 linguri lapte cu 3,5% grasime
  • Am folosit o tava 25/ 35 cm
  • Jeleu de caise
  • 1 kg piure de caise ( am avut facut si pastrat la congelator, cu continut redus de zahar, dupa caz mai adaugati zahar daca doriti mai dulce)
  • 20 g gelatina
  • 50 g amidon alimentar
  • Crema de ciocolata amara
  • 300 g ciocolata Callebaut 54% cacao
  • 150 g smantana pentru frisca 36% grasime
  • 75 g unt cu 82% grasime rece de la frigider
  • Crema ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba Callebaut
  • 90 gr smantana pentru frisca 36% grasime
  • 45 gr unt cu 82% grasime

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu jeleu de caise

Mai intai am pregatit cremele si jeleu, ca sa aiba timp de odihna, la creme si timp sa se intareasca, la jeleu.

Crema ciocolata amara : Intr-un castron de inox am pus ciocolata amara si smantana pentru frisca am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit solubila, am stins focul si am adaugat si cubuletele de unt, am incorporat bine tot untul. Am luat castronul de pe baia de abur , am acoperit cu folie alimentara direct peste crema si am lasat la temperatura camerei 24 de ore, apoi am mixat 2-3 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema de ciocolata alba: Intr-un castron de inox am pus ciocolata alba si smantana pentru frisca am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit solubila, am stins focul si am adaugat si cubuletele de unt, am incorporat bine tot untul. Am luat castronul de pe baia de abur , am acoperit cu folie alimentara direct peste crema si am lasat la temperatura camerei 24 de ore, apoi am mixat 2-3 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Jeleu de caise : Am scos de la congelator piureul de caise ( caise mixate apoi puse la fiert cu zahar, eu n-am pus mult zahar in piure, am vrut sa fie mai acrisor, dupa ce a dat in 2-3 clocote, l-am racit si depozitat in caserole la congelator) l-am pus intr-o cratita de inox si am pus sa se incalzeasca la foc mic. Am pus gelatina sa se hidrateze in apa rece. CAnd piureul a inceput sa se incalzeasca, am luat cateva linguri si le-am amestecat cu amidonul, apoi am incorporat in tot piureul, am lasat sa inceapa sa clocoteasca cateva min, amestecand continuu. Am stins focul si am incorporat si gelatina hidratata.Am lasat cca 15 min sa se mai raceasca. Am tapetat cu folie alimentara o tava cu dimensiunile de 25/35 cm ( tava in care am copt si foile ulterior), am turnat jeleul in tava , am pus tava in camara pana a doua zi.

Foi albe de albus : Intr-un bol am pus albusurile cu praful de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat untul topit si laptele, la final am pus faina cernuta si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava in care am facut jeleul, am turnat blatul si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15 min, fiind o foaie subtire durata de coacere nu este mare, in functie de cuptorul fiecaruia. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru a doua foaie.

Foi din albus cu cacao : Intr-un bol am pus albusurile cu praful de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat untul topit si laptele, la final am pus faina si cacao cernute si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava in care am facut jeleul, am turnat blatul si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 15 min, fiind o foaie subtire durata de coacere nu este mare, in functie de cuptorul fiecaruia. Am scos tava din cuptor si am lasat foaia sa se raceasca. Am procedat la fel si pentru a doua foaie.

Asamblare : Inainte de a ma apuca de asamblare am mixat bine cele doua creme . IAr jeleul l-am asezat peste o foaie cu cacao

Am dezlipit hartia de copt de pe foi. In tava in care am copt foile ama sezat o hartie de copt si am pus prima foaie cu cacao, am intins crema alba si deasupra am asezat foaia cu cacao si jeleu deasupra. Peste jeleu am pus o foaie alba, am apasat putin sa se faca aderenta, peste foaia alba am intins crema de ciocolata amara si am asezat a doua foaie alba. Cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, am taiat marginile prajiturii apoi am sectionat prajitura in 18 buc mai mari, atat aveam eu nevoie, se poate portiona si in bucati mai mici. La final am pudrat cu cacao prajiturile obtinute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto). Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente: Maiaua se prepara din drojdie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si nuci

Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2023, 18:35
la 13.01.2023, 06:44
ce bunatate!
la 13.01.2023, 19:39
Grozava prajitura ai pregatit iarasi!
la 13.01.2023, 21:33
Aici m-ai pierdut definitiv! Mai bine vin și degust direct! Prea multe ore de așteptare! Felicitări pentru răbdare și măiestrie!
la 14.01.2023, 09:25
Super!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking