Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu pere
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 5 linguri cu zahar tos
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 linguriță cu praf de copt
- 250 gr faina alba
- 3 pere
- zahar ( pentru presarat )
- unt ( pentru uns tava)
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu pere
Incepem prin a da drumul la cuptor. Incalzim la 175 grade C.
Punem ouăle intr-un bol cu un vârf de sare și mixam pana ce si-au dublat volumul.
Adaugam zaharul și continuam sa mixam pana ce acesta s-a topit.
Punem uleiul și laptele și amestecam bine.
La urma adaugam faina și praful de copt și mixam pana ce toate ingredientele s-au amestecat bine.
Separat, curatam perele de coaja si le tăiem felii.
Turnam compoziția intr-o tava rotunda ( circa 26 cm ) unsa cu unt și presărată cu faina. Așezăm feliile de para și presaram zahar pe toată suprafața.
Dam tava la cuptor, cum am spus, 175 grade C, pentru 25-30 minute ( faceți testul cu scobitoarea pentru a fi siguri )
Scoatem prajitura, o lasam sa se răcorească, apoi servim.
Pofta buna !!!
Vezi si reteta de Prajitura cu pere si budinca de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|