Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

Postat de oanapl in Prajituri
20 Noi 2022 | 4538 vizualizari
Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

Aveam niște gutui și mere care se stricau și cum nu-mi place să fac risipă, am zis că le-ar sta bine într-o prăjitură. A ieșit absolut delicioasă aceasta Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci și vă invit să o încercați și voi. Ingredientele necesare: oua, zahar, ulei, lapte, faina, mere, gutui, nuci.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci
  • pentru aluat:
  • 5 ouă
  • 15 linguri zahăr
  • 22 linguri ulei
  • 22 linguri lapte
  • 30 linguri făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • 1,5 kg mere
  • 2 gutui
  • 50 g nuci
  • 3 linguri zahăr
  • scorțișoară pulbere

Mod de preparare

Asa se prepara Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci

Se curăță merele și gutuile de coajă si se dau pe răzătoarea mare. Se scurge zeama și se călesc pe foc cu zăharul 5-10 minute, apoi se adaugă scorțișoara după gust și nucile.

Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul mixând în continuare. Se adaugă apoi laptele călduț alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă jumătate din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.
Se scoate tava din cuptor și se toarna merele călite peste blatul copt, apoi se toarnă restul de aluat. Se introduce din nou tava în cuptor pentru 25-30 de minute, până când se rumenește și trece testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească și se servește.

Vezi si reteta de Prajitura invizibila cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...

Citeste continuarea

Negresa cu alune si fruct kaki - de post

Postat de mirela0911

Negresa cu alune si fruct kaki - de post

Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2022, 23:10
Grozava praji !!! Merge la favorite !!!!
la 21.11.2022, 07:30
Delicioasa!
la 21.11.2022, 10:09
Mulțumesc Mihaela! Mă bucur că îți place!
la 21.11.2022, 10:09
Mulțumesc Dantes!
la 21.11.2022, 19:40
Imi place mult, iar combinatia de mere cu gutui este senzationala!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking