Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Postat de merisor67 in Dulciuri
3 Iun 2015 | 6072 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet

Reteta de preparare a papanasilor De cate ori prepar deserturi cu branza(placinte, spaghete, cornuri sau prajituri), imi place sa combin branza de vaci proaspata cu branza sarata, in special cu telemea. gustul este unul deosebit de dulce + sarat, dar nu exagerat de sarat. Combin cam o parte de branza sarata cu doua sau cu trei parti de branza proaspata. Asa am procedat si la acesti papanasi si au iesit deosebiti fata de alta data cand i-am preparat doar cu branza proaspata de vaci.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza telemea sarata
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf, pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.

Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza.

Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia, apoi cand incepe sa se intareasca o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.

Va rezulta un aluat usor tare si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa, nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.

Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatului sa isi faca bine efectul, apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.

 Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.

Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.

Punem uleiul la incins, intr-un vas cu fundul dublu si scufundam papanasii in el cand uleiul incepe sa sfaraie.

Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.

La fel procedam si cu decupajele

Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam. Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza

Postat de sufletista

Desert reteta de preparare a papanasilor  cu amestec de branza

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2015, 11:12
o fi cald afara da asa ceva nu refuz X:
la 03.06.2015, 11:13
Astia-s buni la orice ora si pe orice vreme, Luana!
la 03.06.2015, 11:15
super
la 03.06.2015, 11:15
Gurita
la 03.06.2015, 11:18
excat X:

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking