Ingrediente
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru aluat:
- 800 g branza proaspata de vaci
- 300 - 400 g faina alba de grau
- 4 oua proaspete
- 70 g unt
- un praf de sare
- o cana de zahar tos
- o lingurita cu bicarbonat
- esente de rom si vanilie dupa gust
- 2 picaturi de esenta de migdale
- sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
- 50 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)
- 2 linguri de ulei pentru framantat aluatul
Pentru ornat:
- 200 g smantana
- 200 g dulceata de capsuni
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, amestecand bine.
Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul obtinut a fost unul pufos si elastic. Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, din care formam apoi bilutele si discurile, cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul). Le rumenim frumos, pe ambele parti, la foc potrivit.
Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime si ii servim calzi cu smantana si dulceata de capsuni.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|