Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 400 g branza de vaci
- 50 g branza telemea
- 350 g faina
- 3 oua
- 3 linguri cu varf zahar
- 3 linguri cu varf pesmet
- 3 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- zeama de la 1 lamaie
- ulei pentru prajit
Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.
Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|