Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Postat de ela2015 in Dulciuri
30 Ian 2017 | 4869 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Reteta de preparare a papanasilor  Ca la bucatarasi acasa! Rumeni, dolofani, cu gust intens de branza proaspata, aroma imbietoare, gata sa satisfaca poftele oricarui mofturos...asa as caracteriza vestitii papanasi moldovenesti! Daca v-am facut cat de cat pofta, sa stiti ca este un desert care se prepara usor, rapid, din ingrediente accesibile oricui, iar in scurt timp puteti avea o farfurie plina de minunatii aurii si imbietoare. Singurul dezavantaj (desi nu mancam in fiecare zi sau de 3 ori pe zi) este ca sunt prajiti in baie de ulei, ceea ce creste numarul de calorii, dar sigur sunt mai buni decat cei fierti! Garantat!

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 gr. branza proaspata de vaci (foarte bine scursa de zer);
  • 1 ou + 1 galbenus;
  • 3 linguri cu zahar (am folosit brun);
  • 3 linguri cu faina alba;
  • 3 linguri cu gris de grau;
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie;
  • 1/2 lingurita cu sare fina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (optional);
  • 200 ml ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un vas, amestecam toate ingredientele.

Daca branza este mai umeda, se mai adauga faina sau gris, treptat, cu lingurita, fara a ingreuna foarte mult aluatul. La final, trebuie sa avem o compozitie legata, care se desprinde usor de pe lingura si vas.

Cu mana usor umezita, luam bucati din aluat (cat o nuca), ii dam forma ovala, dupa care aplatizam. Asezam papanasii pe un blat infainat.

Dupa ce i-am terminat de modelat, incingem uleiul intr-o tigaie si ii prajim suficient, pe ambele parti pana devin rumeni si frumosi.

Ii scoatem pe servete absorbante.

La servire, ii pudram cu zahar fin, zahar vanilat sau ii putem combina cu diverse creme, inghetate, frisca, smantana, dulceaturi, miere!

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Postat de ianculubita

Reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam faina cu gris,sare,zahar,aromele,oul batut,branza si bicarbonatul stins; Omogenizam bine totul iar dupa ce s-a odihnit 10min rupem din...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Postat de sufletista

Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva. Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.01.2017, 22:07
Buna idee
la 30.01.2017, 22:12
Ce buni!
la 30.01.2017, 22:20
Nu stiu ce sa admir mai intai? Copiluta sau papanasii? Cat e de scumpa si frumoasa!Sa va traiasca...e o minune! Daca n-as fi avut ieri papanasi acum as fi poftit tare de tot...insa tot mai iau unul si de la tine...mie doar calzi si pe moment imi plac!
la 30.01.2017, 22:31
Mulțumesc, Mihaela!
la 30.01.2017, 22:32
Camy, , cei mai buni ...pe cuvant!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking