Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara

Postat de RODIMUR in Prajituri
25 Mar 2024 | 711 vizualizari
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara

Cu câteva zile în urmă m-am gândit ca pentru ziua de astăzi, Buna Vestire, să pregătesc un desert de post, foarte bun și destul de ușor de făcut. Rezultatul a ieșit chiar mai presus de așteptări, excelent chiar, așa că nu numai noi ne-am bucurat în zi de sărbătoare de aceste rulouri, ci și vecinii noștri, care adeseori ne dăruiesc cu drag mere, dovleci și alte produse din grădina lor. Din ingredientele de mai jos am făcut două tăvi de rulouri, una pentru noi și cealaltă pentru vecinii noștri dragi. Pentru Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, drojdie, dovleac, scortisoara.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara
  • Pentru aluat:
  • 700 grame de făină albă
  • 50-75 grame de zahăr tos
  • 30 grame de drojdie proaspătă
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță de esență de rom
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 1/2 dovleac mic (650 grame)
  • 100 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • Pentru decor:
  • 2 linguri de zahăr brun

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, sare, zahăr tos și vanilinat, coajă rasă de lămâie, esență de rom și două linguri de ulei, adăugate la urmă, pentru finisare.

Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească timp de 30-45 minute.

Între timp se spală dovleacul, se curăță de coajă și de semințe, se dă pe răzătoarea mare și se pune într-o cratiță în care în prealabil s-au pus 2 linguri de ulei. Se adaugă zahărul și se lasă cratița la foc mic, până ce scade lichidul și dovleacul este pătruns (moale).

Se ia apoi de pe foc cratița cu umplutura de dovleac și când se răcește, se adaugă scorțișoara și se omogenizează.

Când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin și apoi se împarte în două bucăți. Fiecare din ele se întinde cu sucitorul și pe foaia dreptunghiulară, groasă de 1 cm, se pune un strat uniform de umplutură. Se rulează aluatul, cu umplutura la interior și apoi se taie rulouri late de 2,5-3 cm, care se pun în tavă unsă cu ulei în prealabil. Apoi se dau tăvile la cuptor, la foc mediu.

Când rulourile au crescut, se ung cu zeama lăsată de umplutură și se presară zahăr brun. Se mai lasă tava cu rulouri la cuptor, încă 5-7 minute, până ce se rumenesc ușor.

 

Vezi si reteta de Rulouri cu dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna

Postat de dakris

Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna

Iata cum se prepara Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna Din ingredientele enumerate se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2024, 18:43
Eu doresc unul doar cu scortisoara
la 25.03.2024, 19:29
Delicioase!
la 25.03.2024, 21:16
Mihaela dragă, de data asta numai așa am făcut, cu dovleac...
la 25.03.2024, 22:56
la 26.03.2024, 19:41
minunate

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking